Zvezda preslišala Levski na startu ABA lige

Autor: Boban Filipović
petak 03.10.2014.
20:42
Izvor: Sportske.net

Nova sezona regionalnog košarkaškoj takmičenja otvorena je večeras u beogradskom Pioniru, gde je Crvena Zvezda Telekom zabeležila ubedljivu pobedu nad bugarskim šampionom rezultatom 85:55 (17:17, 25:18, 23:12, 20:8).

Twitter: KK Crvena Zvezda
Twitter: KK Crvena Zvezda

Povezane vesti

Bugari su uspeli da odigraju egal prvu četvrtinu i da koliko-toliko ostanu u igri sve do finiša treće deonice kada se crveno-beli odlepljuju na dvocifrenu prednost. Ipak, na osnovu prikazanog do tada ništa u igri jedinog srpskog predstavnika u Evroligi ove sezone nije nagoveštavalo da će pobeda biti tako visoka.

U prvom poluvremenu Luka Mitrović je odigrao kapitenski, u pojedinim trenucima je sam vukao ekipu i pri odlasku na veliki odmor imao učinak od 12 poena. Boban Marjanović i on su bili jedini raspoloženi u napadu.

Levski je odlevao do oko dva minuta pre kraja treće deonice, držao se na pristojnom zaostatku, ali čim su gosti otišli u dvocifreni minus pitanje pobednika je bilo rešeno.

Zvezda je angažovanije zaigrala u odbrani, u finišu se videlo jasno da Radonjićev tim ima više svežine, palo je dosta koševa iz kontranapada, te je zabeležena veoma ubedljiva pobeda - 85:55.

Kapiten Luka Mitrović je bio najefikasniji u pobedničkom taboru sa 18 poena, Bobi Marjanović je bio dominantan u reketu i meč završio sa 14 poena, dvocifren košgeterski učinak imale su novajlije Dangubić (11pts) i Cirbes (10pts).

Treba dodati da su svi igraču kojima je Radonjić pružio priliku večeras da nastupe uspeli da se upišu u strelce.

U sastavu gostiju iz Sofije jedini sa dvocifrenim brojem poena bio je Simeonov (10pts).



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke