Zvezda ''pokorila'' i Valjevo, 11 od 11!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.12.2014.
22:19
Izvor: Sportske.net

Ekipa Crvene zvezde Telekom je i dalje nepobediva u ABA ligi. Iako su Valjevci pružili odličan otpor favoritu, iznenađenje je izostalo.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Upozoravao je Dejan Radonjić da je njegov tim ''ispražnjen'' posle velike pobede u Valensiji i plasmana u Top 16 Evrolige. To se i videlo večeras u Valjevu, ali ovaj umor crveno-belih košarkaši Metalca ipak nisu uspeli da iskoriste.

Na kraju, 11. pobeda Zvezde iz 11 mečeva u ABA ligi ove sezone -82:74.

Predvođeni raspoloženim Majstorovićem, i uz odličan šut za tri poena, domaći su dugo uspevali da pariraju ekipi Dejana Radonjića. na poluvremenu su imali dva poena prednosti (42-40), da bi tokom treće deonice prednost Metalca u jednom trenutku postala i dvocifrena - 60:50!

To kao da je bila poslednja opomena crveno-belima da ''dodaju gas'', što su oni i učinili i već do kraja trećeg perioda su to vođstvo domaćih ''istopili'' na samo dva poena razlike - 62:60.

U poslednjih deset minuta, Zvezda je uspela da preuzme vođstvo i učini ga dovoljnim da se izbegne bilo kakva neizvesnost u samoj završnici.

Ponovo je Boban Marjanović bio Zvezdin najveći adut, upisao je 18 poena, uz osam skokova, a pored njega, istakli su se i Vilijams sa 13, odnosno Kalinić i Dženkins sa po 11 poena.

U domaćem timu najefikasniji Todorović sa 17 i Majstorović sa 16 poetignutih poena.

Posle ovog poraza, Metalac ima učinak od 4 pobede i 7 poraza.

Na vrhu tabele, Crvena zvezda Telekom ima učinak 11-0, sledi Budućnost (10-1), Cedevita i Olimpija (7-4), a Partizan je na petom mestu sa 6 pobeda i 5 poraza...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke