Zvezda počela s radom, Alimpijević o početku "novog ciklusa"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 07.08.2017.
12:48
Izvor: Sportske.net

Zvezdini košarkaši počeli su danas u Beogradu kondicione pripreme za početak nove sezone, a novi trener Alimpijević rekao je da ovo nije nov početak, već nov ciklus.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je na današnjem početku priprema za novu sezonu da ovo nije nov početak za klub, već početak novog ciklusa, a naglasio je da je vrlo zadovoljan timom i da neće žuriti sa pojačanjima.

"Crvena zvezda ne kreće ispočetka, ovo nije nov početak, već nov cikus, sa mladim igračima, kojima će trebati vremena da uđu u svoje bolje igre", rekao je Alimpijević novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić" na početku priprema.

Zvezda se okupila u subotu, a igrači su prošli kroz obavezna medicinska testiranja, da bi danas počeo rad na kodnciji. Igrači će se sutra preseliti u Železnik i tamo će raditi u narednih 15 dana. Alimpijević je kazao da je zadovoljan stanjem u kome se igrači nalaze, a onda je pričao i o pojačanjima.

"Igrači zaista deluju u zaista zavidnoj fizičkoj formi za ovaj period godine. Prve reakcije su pozitivne, sve ide po planu...Glavni, najteži posao je bilo povećavanje baze srpskih igrača. Mislim da smo to uradili jako dobro. Od stranih pojačanja, tu je Džejms Feldin i u zavisnosti od potreba tima ćemo videti koliko će još pojačanja biti. Neće biti manje od dva i više od tri", rekao je Alimpijević.

A kakve su potrebe tima?

"To zavisi od njih. Najviše igrača je otišlo sa pozicija jedan i pet. Praktično nam trebaju pojačanja na svim pozicija gde je napravljen deficit, ali mi smo sada sa mladom i talentovanom ekipom. Mi smo vrlo zadovoljni njima, ne mislim da treba da žurimo i da pravimo ishitrene odluke, jer je ovo zdrava ekipa", rekao je Alimpijević.

Neizbežna je bila priča i o pritisku koji čega novog trenera.

"Pritisak postoji samo prema ljudima koji su nam omogućili sve ovo. Zna se šta je  Zvezda i koja su očekivanja. U trenerskom poslu pritisak uvek postoji i zavisi samo koliki je on. U Zvezdi je najveći mogući, ali smo mi spremni na to", rekao je Alimpijević.

Trener je izneo i ambicije koje čekaju Zvezdu ove sezone.

"Naš prioritet jeste ABA liga, zbog težine i značaja, odnosno plasmana u Evroligu, zatim nacionalno prvenstvo i kup. Naravno, u Evroligi, što navijače Zvezde i najviše interesuje, sigurno ćemo u narednom periodu imati motiva da budemo što bolji i da u svakoj utakmici budemo svesni značaja koji ima Crvena zvezda", rekao je Alimpijević.

Branko Lazić je na pripremama sa reprezentacijom, Džejms Feldin će se naknadno priključiti timu.

U Pioniru su danas trenirali: Petar Rakićević, Nikola Radičević, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Marko Kešelj, Nemanja Dangubić, Stefan Lazarević, Boriša Simanić, Stefan Janković, Nikola Jovanović, Dragan Apić i Milko Bjelica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Monday, 07.08.2017
13:23

Jedva cekam da pocne sezona, optimistican sam poprilicno kada je igracki kadar u pitanju, kao i mladi trener koji je vec autoritet.