Zvezda - Počela akcija 'Kroz igru učimo'

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.04.2015.
13:38
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Karavan 'ONE TEAM' koji će u okviru akcije "Kroz igru učimo" posetiti pet gradova u Srbiji u četvrtak je posetio Pančevo.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Akcija KK Crvena zvezda Telekom i Specijalne Olimpijade Srbije pod nazivom "Kroz igru učimo" u četvrtak je startovala posetom Pančevu.

Cilj akcije je da se podigne svest o problemu velikog broja nepismenih u Srbiji i osoba sa samo osnovnim obrazovanjem, kao i da se podstakne bolja integracija osoba sa intelektualnim smetnjama u razvoju u naše društvo.

"Ovo je prva faza projekta koja ima edukativni karakter i koji je usaglašen sa Evroliginom društveno-odgovornom akcijom 'One Team'. On obuhvata po dva časa iz matematike, srpskog i engleskog jezika. Druga faza sastoji se iz sportskog odnosno košarkaškog aspekta, dok će treća faza biti kombinovana i u kojoj će naziv celog projekta – Kroz igru učimo, dobiti pun smisao" objasnio je autor projekta Filip Sunturlić.

Prvi čas matematike održan je danas u specijalnoj školi "Mara Mandić" u Pančevu a njemu je  prisustvovalo sedam članova Specijalne Olimpijade Srbije i sedam pančevačkih osnovaca iz OŠ "Miroslav Mika Antić" i OŠ "Stevica Jovanović".

"Osim Pančeva posetićemo Zrenjanin, Čačak, Pirot, a akciju ćemo sprovoditi i u Beogradu. Zaista smo oduševljeni pre svega reakcijama dece koja učestvuju u ovom programu i koja su oduševljena" konstatovao je Filip Sunturlić.

Naredna stanica 'ONE TEAM' karavana biće Zrenjanin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke