Zvezda pala u finišu u Pireju

Autor: Boban Filipović
petak 12.12.2014.
22:28
Izvor: Sportske.net

Uprkos vođstvu tokom većeg dela utakmice 9. kola grupne faze Evrolige protiv Olimpijakosa u Pireju, beogradski crveno-beli nisu uspeli da upišu svoj šest trijumf. Olimpijakos je slavio rezultatom 64:59 i tako definitivno obezbedio prvo mesto u grupi D. Va

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Početak bratskog duela u dvorani 'Mira i prijateljstva' obeležilo je odavanje pošte ubijenom "Deliji" Marku Ivkoviću, a tokom celog meča navijači su navijali sa oba tima kao što je to bio slučaj u 'Kombank Areni'.

Zvezda je bolje ušla u meč, Bobi Marjanović je bio centralna figura, domaćin je tek u samom finišu prvog poluvremena uspeo prvi put da povede nakon trojke Spanulisa, ali Dangubić vraća istom merom te Radonjićeva četa odlazi na odmor s minimalnom prednošću (27:28).

Srpski vicešampion čuva prednost i u trećoj četvrtini, koja je u početku bila prilično neefikasna, Olimpijakos je u jednom trenutku uspeo da izjednači, ali Zvezda sa tri vezane trojke (Blažič, Mitorvić, Kalinić) dolazi do osetnijeg vođstva i pri ulasku u poslednju deonicu ima plus 6.

Međutim, crveno-beli iz Pireja usevaju da otope minus, a na oko pet minuta pre kraja pogotkom Slukasa iz polukontre prelaze u vođstvo (53:52). Nakon toga sledi kratka rezultatska klackalica, goste u životu drže Vilijams i Kalinić, ali iskustvo domaćih dolazi do izražaja, 'Kill Bill' uzima stvar u svoje ruke, Petvej pogađa klučnu trojku i Olimpijakos stiže do svoje osme pobede u devetom kolu. Završilo se rezultatom 64:59.

bradrs

U taboru lidera ABA lige najviše je pokazao Boban Marjanović sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 13 skokova, ali većinu koševa gorostasni centar je dao u prvom poluvremenu, odlično je čuvan u poslednjoj četvrtini. Dvocifren učinak imali su jedino još kapiten Luka Mitrović (11pts) i Nikola Kalinić (10pts).

Olimpijakos je do pobede vodio sjajni Vasilis Spanulis, koji je meč završio sa 15 ubačenih poena.

Valensija je poražena u Vitoriji i izgubila je sve šanse da se nađe u top 16 fazi. Baski su dobili meč rezultatom 93:89.

Fabijan Kozer je najzaslužniji za pobedu Laboral Kuće sa 21 ubačenim poenom, Šengelia je dodao 15, San Emeterio 13, Ajverson blizu dabl-dabla (8pts i 11sk). Davis Bertans ispod svog proseka - 9 poena, kao i Tomas Ertel koji je ubacio samo šest.

Nemanja Nedović je odigrao svoju najbolju utakmicu od dolaska u Valensiju, postigao je 17 poena za 20 minuta provedenih u igri, ali to nije bilo dovoljno da se sačuva nada o plasmanu u top 16 fazu. Dvocifreni u Perasovićevom timu bili su još Dubljević (16p), Ribas (14p), Vives (13p), Sato (10p). Vladimir Lučić veoma slab, tek 2 poena za 18 minuta na parketu.

Crvena zvezda Telelkom mora da dobije Laboral Kuću u praznom "Pioniru" u poslednjem kolu grupne faze ako želi da ostane druga na tabeli u konačnom plasmanu.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke