Zvezda otputovala u Strazbur - Da ''Top 16'' bude još bliži!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.11.2015.
11:58
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

U sredu u ranim jutanjim časovima ekspedicija šampiona Srbije i ABA lge otputovala je u Strazbur, gde ih u četvrtak očekuje meč šestog kola Evrolige protiv istoimene ekipe domaćina.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Utakmica protiv rivala kojeg je Zvezda u prvom kolu u Beogradu savladala sa 81-59 igraće se u dvorani Renus Sport, a početak je zakazan za četvrtak u 20 časova i 45 minuta.

Zvezda posle prvih pet kola ima dve pobede i tri poraza, a crveno-belima dodatni razlog za optimizam daje odlična igra i ubedljiva pobeda u prošlom kolu protiv Bajerna u Minhenu.

S druge strane, i Strazbur je u mnogo boljoj formi, mogu da se pohvale i pobedom nad evropskim prvakom Real Madridom, pa je jasno da Zvezdu sada očekuje mnogo teži posao nego u Beogradu protiv istog rivala.

Toga je, naravno, svestan i trener Dejan Radonjić.

''Pre početka takmičenja u Evroligi, Strazbur je analiziran kao neko ko u ovoj grupi treba da bude 'samo' učesnik. Mi smo prvi meč odigrali dobro, čak i odlično, nadigrali smo ih u potpunosti.

Međutim, nakon tog prvog meča Strazbur je pokazao da se radi o ozbiljnom timu koji ima ozbiljan kvalitet, i koji može da savlada svakog protivnika, pa i Real i Fenerbahče, i to poprilično ubedljivo i lako.

Sada su ozbiljni kandidati za TOP 16 fazu, u dobrom su trenutku, i u boljoj poziciji od nas, u smislu da nisu igrali prvenstvenu utakmicu tokom vikenda, i da potpuno spremni i odmorni dočekuju ovaj duel, što kod nas nije slučaj.

Želimo da odigramo dobru utakmicu, da budemo konkurentni, i na prvom mestu kompletniji, ali u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da kažem u kolikoj meri ćemo moći da računamo na kapitena Branka Lazića'',
izjavio je Radonjić.

Slično razmišljaju i Zvezdini košarkaši Maik Cirbes i oporavljeni Branko Lazić, koji i pored iznenađujućih pobeda francuskog tima u prethodnim mečevima, veruje da Zvezda može ponovo da ih savlada.

''Pokazali su se kao jaka ekipa na svom terenu, pobedili su i Fenerbahče i Real. Sigurno je da nas tamo očekuje težak meč, ali pokušaćemo da pobedimo u Fracuskoj i napravimo krupan korak ka TOP 16 fazi.

Počeo sam da treniram sa ekipom, nadam se da ću moći da pomognem ekipi u punoj meri'',
istakao je Lazić.
Maik Cirbes: „Očekuje nas jako teška utakica, sa timom koji je dobar na svom terenu. Pobedili su Real prošle nedelje, i Fernerbahče na premijeri. Prva utakmica nije merilo za ovo što nas očekuje u Franucuskoj. Jesmo pobedili ubedljivo, ali sada igramo tamo, i to je najveća razlika. Svaki tim je bolji na svom parketu, posebno kada imate takvu atmosferu i navijače koji vam daju dodatnu energiju"

Branko Lazić: „ Puno toga se promenilo i izdešavalo od naše prve utakmice u Beogradu. I tada i sada očekuje nas meč sa njima, a pole poraza u ABA ligi. Pokazali su se kao jaka ekipa na svom terenu, pobedili su i Fenerbahče i Real. Sigurno je da nas tamo očekuje težak meč, ali pokušaćemo da pobedimo u Fracuskoj i napravimo krupan korak ka TOP 16 fazi. Počeo sam da treniram sa ekipom, nadam se da ću moći da pomognem ekipi u punoj meri"

Trener Dejan Radonjić: „Pre početka takmičenja u Evroligi, Strazbur je analiziran kao neko ko u ovoj grupi treba da bude „samo" učesnik. Mi smo prvi meč odigrali dobro, čak i odlično, nadigrali smo ih u potpunosti. Međutim, nakon tog prvog meča Strazbur je pokazao da se radi o ozbiljnom timu koji ima ozbiljan kvalitet, i koji može da savlada svakog protivnika, pa i Real i Fenerbahče, i to poprilično ubedljivo i lako. Sada su ozbiljni kandidati za TOP 16 fazu, u dobrom su trenutku, i u boljoj poziciji od nas, u smislu da nisu igrali prvenstvenu utakmicu tokom vikenda, i da potpuno spremni i odmorni dočekuju ovaj duel, što kod nas nije slučaj. Želimo da odigramo dobru utakmicu, da budemo konkurentni, i na prvom mestu kompletniji, ali u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da kažem u kolikoj meri ćemo moći da računamo na kapitena Branka Lazića".
- See more at: http://www.kkcrvenazvezda.rs/crvena-zvezda-otputovala-u-strazbur-18-11-2015.html#sthash.zZAOoqoR.dpuf

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Wednesday, 18.11.2015
13:41

Ocekujem pobedu jer Zvezdu volim vise od zivota..A ako izgubimo volecu je jos vise jer je volim svaki dan sve vise i vise..