Zvezda opet u finalu, Partizanov dostojan otpor!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.02.2015.
23:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, posle trijumfa u polufinalu nad ekipom Partizana. Crveno-beli će se u borbi za trofej sastati sa ekipom Mega Leksa, kao i prošle godine.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/SDJ
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/SDJ

Povezane vesti

Ekipa Dejana Radonjića izborila je priliku da u nedelju osvoji i treći uzastopni trofej u Kupu Radivoja Koraća.

Crvena zvezda Telekom je u polufinalu zasluženo savladala ekipu Partizana sa 76-67, a u finalu će se sastati sa Mega Leksom koja je u prvom polufinalu bila ubedljiva protiv Svislajon Vršca.

Večerašnje polufinale između crveno i crno-belih odigrano je pred punim tribinama niškog Čaira, srećom bez većih incidenata, ako izuzmemo povremeno paljenje baklji, kao i bacanje sitnih predmeta na parket od strane navijača Partizana u finišu meča.

Uvodni minuti meča su protekli u znaku Pavlovića sa jedne, odnosno Vilijamsa sa druge strane, ali je isusni košarkaš Partizana ubrzo ušao u problem sa ličnim greškama, pa je njegovo odsustvo iz igre Zvezda iskoristila da preuzme vođstvo, koje je držala do kraja utakmice.

U prvoj deonici, Zvezda je stigla do ''plus osam'', bilo je 26:18 posle prtvih deset minuta. Na trenutke je ta prednost postajala i dvocifrena, a trojkom Pavlovića u poslednjim sekundama prvog poluvremena crno-beli su smanjili na 46:37.

Bila je to tek prva trojka crno-belih na večerašnjem meču.

djumic marjanovic

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/SDJ


U nastavku, Partizan je u par navrata uspevao da se primakne na četiri poena zaostatka, između ostalog i zahvaljujući dvema tehničkim greškama crveno-belima (Lazić i Kalinić), ali više od toga nije mogao.

Pavlović nikako nije uspevao da uhvati svoj ritam sa početka meča, ređao je lične greške, da bi na četiri minuta pre kraja napravio i petu i za njega je meč već bio završen.

Iako se crno-beli nisu predavali, stigli su na šest poena razlike u poslednja dva minuta, izlazak i Nikole Milutinova zbog pet prekršaja označio je kraj nadanjima navijača Partizana da je moguć preokret.

Dodatna briga za trenera Vujoševića i crno-bele je i povreda Eda Murića u samom finišu, kada je nezgodno doskočio na stopalo Luke Mitrovića i saigrači su mu pomogli da ode do klupe.

Podsetimo, Murić se povredio i u prvenstvenom derbiju u ABA ligi protiv Zvezde, u prvom delu sezone.

Jaka Blažić sa 15 poena i šest skokova bio je najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Telekom, a pratili su ga Kalinić sa 11 i Marjanović sa 10 poena.

U Partizanu, najbolji Milan Mačvan sa 20 poena i pet kokova, a Pavlović je meč završio sa 14 poena.

Tekstualni prenos meča OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ako cemo realno
Sunday, 22.02.2015
00:05

Easy :) Da nije bilo ovako sramotno sudjenje ispod 15 razlike ne bi bilo...

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Sunday, 22.02.2015
10:57

Bravo, uspeo si u zivotu...