Zvezda nikome ne popušta!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.02.2015.
22:13
Izvor: Sportske.net

Iako im pobeda nije bila imperativ, košarkaši Crvene zvezde Telekom upisali su i 21. pobedu u ABA ligi, i to u derbiju 22. kola protiv Cedevite.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ekipa Dejana Radonjića još jednom je potvrdila dominaciju u ABA ligi ove sezone i pokazala da je poraz u prošlom kolu protiv Krke nije poremetio.

Zvezda je večeras pred oko 5.000 gledalaca u ''Pioniru'' savladala zagrebačku Cedevitu, i to veoma ubedljivo - 78:63.

Kao i protiv Panatinaikosa u Evroligi, crveno-beli su loše ušli u meč, Cedevita je povela sa 8-2, ali su se domaći brzo vratili u svoj ritam igre. Stefan Jović je pokazao da se oporavio od povrede, a značajan doprinos u prvom poluvremenu je dao i sve bolji Marko Tejić.

Cedevita je održavala vođstvo do sredine druge deonice, a onda Jović pogađa za tri poena, da bi u narednom napadu Cirbes poentirao za preokret - 28:27 za Zvezdu. Serija domaćih se tu nije zaustavila, poenima Blažiča i ponovo Cirbesa, Zvezda je stigla do ''plus 5'' - 32:27, a do kraja prvog poluvremena prednost domaćih je postala i dvocifrena - 43:33

U nastavku su gosti uspeli da uhvate priključak, donekle zahvaljujući i spornim sudijskim odlukama, koje su izazvale nervozu u Zvezdinim redovima.

Dva puta su dosuđene tehničke greške domaćim igračima, što su Zagrepčani iskoristili i u 28. minutu poveli sa 49:53!

Ali, uz sve veću podršku sa tribina, finiš je u potpunosti pripao Zvezdi, koja u poslednjih deset minuta sjajno odigrala u odbrani, napravila novi preokret i na kraju ostvarila ubedljiv trijumf.

Zvezda je ovom pobedom ujedno i pomogla Partizanu da stigne Zagrepčane na tabeli, a u sledećem kolu gledaćemo još jedan veliki derbi, duel beogradskih crno i crveno-belih.

Luka Mitrović je večeras bio najbolji u ekipi Crvene zvezde Telekom sa 14 poena i 11 skokova, Dženkins je upisao 11, a Kalinić i Marjanović po 10 poena.

Cedevitu su predvodili Miro Bilan sa 13 i Fran Pilepić sa 10 poena.

Posle ovakvog epiloga, stanje na vrhu tabele ABA lige izgleda ovako:

Crvena zvezda Telekom 21-1, Budućnost 16-6, Cedevita 15-7, Partizan 15-7, Olimpija 12-10...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Monday, 16.02.2015
23:15

Jaci i od Cedevite i od sudija. Poslednja cetvrtina je demonstracija sile. Stefan Jovic magistar kosarke. Sada kup, da pokazemo karanfilovicima sta ih ceka na kraju sezone i u sledecem kolu ABE. Napred Zvezdo !

avatar
Realan
Monday, 16.02.2015
23:29

Sada je Stefan Jovic doktor kosarke :D A doktor Vilijams? :D Bolje karanfilovici nego papci :)

avatar
zive legende
Tuesday, 17.02.2015
01:04

bitno je da priznajes :)

avatar
Branko Lazic
Tuesday, 17.02.2015
00:05

Ovako,nema boljeg pleja u ligi od Stefana Jovica sto se tice odbrane. A sto se tice napada najbolji plejmejkeri su Armsted i Vilijams. Najbolji centar u ligi je Marjanovic (Cak i u Evropi po indexu korisnosti). Dzenkins uz Andrica,Sehovica,Pilepica i onog novog kanadjanina u Igokee najbolji suteri za 3 poena. Samo realno :)

avatar
C. Zvezda je Srbija
Monday, 16.02.2015
23:40

Karanfilovicu on je rekao Magistar, a ne doktor. Ne preokreci. Zivela nasa Zvezda i majka Srbija, a ziveli i oni sto se silno ljube, a koji su svoj zivot posvetili nasoj Zvezdi bez obzira sto navijaju za jedan mali klub koji sanja da bude Zvezda.

avatar
Dado Sneža Radusinović
Monday, 16.02.2015
23:33

Ovako relano svaka vam čast dve decenije uporno se trudite ne bi li nas srušili sa trona a još povrh toga hočete sa nama da budete na istom nivoju....neide neide nikako to...aba,ksl,evroliga=0,0,0ko ste vi??? Dovidjenja objavite kom molim