Zvezda nemilosrdna - Šampion preslišao MZT na startu ABA lige!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.09.2016.
20:36
Izvor: Sportske.net

Branilac trofeja u regionalnoj košarkaškoj ligi otvorio je novu sezonu ubedljivom pobedom nad skopskim MZT-om pred domaćim navijačima.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Novu sezonu u regionalnom košarkaškom šampionatu Crvena zvezda mts je otvorila ubedljivim trijumfom nad MZT-om iz Skoplja.

Branilac trofeja je na svom terenu slavio rezultatom 91:69 (27:20, 22:10, 20:16, 22:23) pred nešto više od 2.500 ljubitelja košarke koji su došli da podrže izabranike Dejana Radonjića na otvaranju nove sezone.

Samo u uvodnoj fazi prve četvrtine gosti su uspevali da održe priključak za crveno-belima, ali je potom na površinu isplivao kvalitet šampiona Srbije koji je pitanje pobednika rešio u završnici druge deonice.

Pri rezultatu 33:27 domaći su napravili seriju 16:0 i time praktično rešili sve dileme oko pitanja pobednika. Maksimalnu prednost u prvom poluvremenu Crvena zvezda mts je stekla na minut i po pre kraja kada je Čarls Dženkins pogodio posle prodora i odveo domaće na +22.

Crvena zvezda mts je na poluvremenu imala 71% pogodaka u šutu za dva (15/21) i 44% u šutu za tri (4/9) a najefikasniji pojedinci bili su kapiten Luka Mitrović i Marko Gudurić sa po 11 poena, dok je Stefan Jović razigravao ekipu i upisao 5 asistencija.

Crvena zvezda mts
Foto: aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs

Na startu trećeg perioda navijače Crvene zvezde zabrinula je povreda Stefana Jovića koji je morao da napusti parket zbog udarca koji je dobio u duelu sa Jureom Lalićem. Srećom, ispostavilo se da Jović nije teže povređen pa se u nastavku vratio na parket.

Trener Dejan Radonjić iskoristio je razvoj situacije na parketu da u igru pošalje Ognjena Dobrića koji je tako upisao svoj takmičarski debi u crveno-belom dresu, a do kraja utakmice na terenu se našao i Boriša Simanić pa su svi igrači iz protokola upisali nastup.

Zvezda je u laganom ritmu privela posao kraju ali je nastavila da povećava prednost pa je na kraju upisala ubedljiv trijumf i tako na najbolji mogući način otvorila sezonu u kojoj je očekuje mnogo iskušenja.

Petorica igrača pobedničkog tima ostvarila su dvocifren poenterski učinak, a najefikasniji igrač Crvene zvezde mts bio je Marko Gudurić sa 16 poena i 3 asistencije.

Kapiten Luka Mitrović odigrao je sjajan meč i bio najkorisniji pojedinac sa 13 poena i 7 skokova. Dvocifreni su bili još Milko Bjelica (13 pts, 3 sk), Stefan Jović (11 pts, 6 as) i Ognjen Kuzmić (10 pts, 5 sk, 2 as), a u strelce se nije upisao samo Ognjen Dobrić.

Narednu utakmicu u ABA ligi Crvena zvezda mts igra protiv Cedevite 3. oktobra od 21 čas. Šampion će i tu utakmicu odigrati na svom terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 30.09.2016
21:42
avatar
kizito
Friday, 30.09.2016
20:48

Mnogi Zvezdini igraci vec dugo igraju zajedno i deluju stvarno uigrano.To je najveci kvalitet ovog tima.Ne treba siliti sa nekim strancima,jedna kvalitetna petica i to je to,ne treba sa nekim crncima gusiti Gudurica,Rebica...Jovic je potpisao novi ugovor pod uslovom da bude prvi plej.U ABA ligi Zvezda ne bi trebalo da ima konkurenciju,a po meni u Evroligi se treba fokusirati na sledecu sezonu,jer je F4 verovatno u Beogradu.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 30.09.2016
20:39

Сила не зна за милост.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 30.09.2016
20:38

Fina igra trebaju nam 2 pojacanja centar i plej

avatar
nikola nikola1
Friday, 30.09.2016
20:38

SAMPION SAMPIONSKI.