Zvezda neće ''rat'', želi transparentnost!

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.05.2015.
18:24
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Iz Crvene zvezde Telekom su se još jednom oglasili povodom prethodnog obraćanja ABA ligi i reakcija koje su se potom pojavile.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Podsetimo, Crvena zvezda Telekom je uputila otvoreno pismo Romanu Liscu, generalnom menadžeru regionalne ABA lige, a u vezi sa dešavanjima oko ''Novog društvenog ugovora'', usvojenog 20. maja na sastanku u Ljubljani, gde Zvezda nije imala svog predstavnika.

Zvezdino saopštenje koje je potpisao prvi čovek kluba dr Nebojša Čović možete da čitate OVDE, ali se Zvezda na istu temu oglasila još jednom.

Naime, u Zvezdi su odlučili da javnosti prezentuju dokumenta koja se tiču promene vlasničkih i upravljačkih prava nad ABA ligom.

S tim u vezi, crveno-beli naglašavaju da nemaju nameri ni sa kim da ratuju, već samo žele da javnost bude tačno i potpuno obaveštena o svim događajima na pomenutu temu.

''Zvaničan dopis koji je KK Crvena zvezda uputila na adresu ABA lige 26. maja 2015. godine i koji je objavljen putem zvaničnog sajta kluba izazvao je veliku pažnju košarkaške javnosti i medija.

S obzirom da KK Crvena zvezda posluje transparentno, a u cilju potpune obaveštenosti javnosti objavljujemo dokumenta koja se tiču navodne promene upravljačkih i vlasničkih prava nad ABA ligom, a koje je KK Crvena zvezda primila i poslala u prethodnih nekoliko dana.

Među dokumentima koje javnosti ovim putem dostavljamo na uvid su:

1. Dopunjena radna verzija predloga „NOVOG DRUŠTVENOG UGOVORA“ (18. maj 2015. godine)
2. Dopis KK Crvena zvezda koji u prilogu sadrži primedbe KK Crvena zvezda na dopunjenu radnu verziju“NOVOG DRUŠTVENOG UGOVORA“ (19. maj 2015. godine)
3. Saopštenje sa sastanka klubova u Ljubljani održanog 20. maja 2015. godine (20. maj 2015. godine)
4. Zaključke sa sastanka klubova održanog u Ljubljani 20. maja 2015. (21 maj 2015. godine)

Takođe, na uvid dostavljamo i sledeća dokumenta koja nisu usko povezana sa prethodnim materijalima, ali i te kako imaju veze sa celim slučajem:

5. Upis preduzeća ABA – Sidro d.o.o. u slovenačkom poslovnom registru (AJPES) što odgovara našem APR-u (na današnji dan poslednja promena je iz 2006. godine)
6. Izgled vlasničke strukture preduzeća ECA Evrolige iz koje se vidi da u vlasništvu nema fizičkih lica

Posebno želimo još jednom da naglasimo da cilj KK Crvena zvezda nije da ratuje sa bilo kim, već samo želi da ima konstruktivan pristup kako bi ABA liga bila dobro organizovano, transparentno i moderno takmičenje koje treba da bude priznato od strane nacionalnih saveza država bivše Jugoslavije, Evrolige i FIBA'', navodi se u saopštenju Crvene zvezde Telekom.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 27.05.2015
23:13

5. Upis preduzeća ABA – Sidro d.o.o. u slovenačkom poslovnom registru (AJPES) što odgovara našem APR-u (na današnji dan poslednja promena je iz 2006. godine)...a jel ima taj upis za KK Zvezdu Telekom...nešto me baš zanima.

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 27.05.2015
22:41

Ovo nije grb Zvezde Telekom.

avatar
indija durot
Thursday, 28.05.2015
18:07

Svi ste vi botovi..Mozda vas boli puno ali ovo jeste Zvezda i to kakva...

avatar
drzavni projekat ope
Friday, 29.05.2015
08:27

Proveri pib,druskane. Ako je ovo ona Zvezda onda ce neko morati u zatvor jer ona Zvezda duguje 15 miliona evra. Ovom klonu je to oprosteno.