Zvezda ''neće da vlada 14 godina, pa da upropasti košarku''!

Autor: Beta Beta
nedelja 19.06.2016.
14:04
Izvor: Beta

Sa odlascima završeno, na redu su lepše vesti za navijače Zvezde. Sledi angažovanje pojačanja i borba za nove trofeje. Ali, crveno-beli ''misle i na protivnike''...

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da ne očekuje da će više bilo koji igrač napustiti klub, kao i da trebaju da budu svesni da im je igrama u ovoj ekipi vrednost samo veća.

"Svi koji nisu otišli, ostaju. A, ko dolazi, bićete uredno obavešteni. Ne mogu o imenima i prezimenima jer to nismo međusobno usaglasili. Tu je faktor struke, kao i finansija, što je nadfaktor. Finansije su ograničene", rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Zvezdu su do sada napustili samo Majk Cirbes i Kvinsi Miler, koji su otišli u Makabi.

Prema rečima Čovića, Zvezda je pokazala jasan koncept i da igračima podiže vrednost.

"Zvezda je pokazala jasan koncept, da biti u ovom celom sistemu kod igrača podiže vrednost. Svako, i igrači i treneri i svi koji su u Zvezdi, treba da zahvale Zvezdi. Sve ostalo je relativna stvar.

Kao što se desilo sa Kalinićem, Cirbesom, Milerom. To je jedan od faktora koji pozicionira Zvezdu kao klub, da određeni igrači nastupima u Zvezdi mogu da podignu svoju vrednost. Samo, Zvezda mora da vodi računa da i ona dobija određene benefite za to",
kazao je Čović.

On je dodao da će prioritet za dovodjenje biti domaći igrači, što ne znači da klub neće angažovati i nekog stranca.

Kako je rekao, trener Dejan Radonjić je "pod ugovorom" i tu nema "šta da se doda".

"Moj savet svima koji su pod ugovorom sa Zvezdom jeste, uz razumevanje da uvek postoje druge varijante, bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Zvezda ima neponovljiv ambijent, što je zasluga svih u Zvezdi, od portira do predsednika kluba", rekao je Čović.

Budžet Zvezde u predstojećoj sezoni trebalo bi da bude oko šest miliona evra, a Čović je naveo i da je klub "srećno prošao" prošle jer je sve zaokruženo "u okvirima planiranog".

Zvezda je prošle sezone osvojila Jadransku ligu i srpsko prvenstvo, u Kupu je ispala u polufinalu, dok je igrala i četvrtfinale Evrolige.

Čović je naveo da crveno-beli žele trofej u Kupu Radivoja Koraća, ali da nije neuspeh to što prošle sezone nije osvojen.

"Ima objektivnih razloga, a treba da negujete i protivnike, morate malo i njima nešto da date, da bi sve bilo interesantnije. Nisam ciničan. Stefan Jović nije igrao, imali smo određene probleme... Ali, to su pravdanja, Zvezda je želela Kup", rekao je Čović.

On je dodao da "nije zastupnik teze" da neki klub treba da bude šampion 14 godina, "po ceni da upropasti sopstvenu košarku".

Govoreći o poseti utakmica, Čović je rekao da mu je čudna situacija u domaćem prvenstvu i istakao da je spreman da na "večitim" derbijima protiv Partizana hala bude popunjena sa po pola navijača oba kluba.

"Spremni smo na to da pola hale bude njihovo, a pola naše. Bez obzira na to kakav će ambijent biti, pesmica, raketa, transparenata... I to da dodjete da me vredjate ima cenu, pet hiljada dinara karta. To je sve posao, sve biznis. Marketing je marketing, bio beo ili crn", rekao je Čović.

Čović je kao glavni cilj u predstojećoj sezoni postavio osvajanje regionalnog takmičenja, pod uslovom da se bude igrala Jadranska liga.

"Zvezda mora da bude prvak regionalne lige, ako se ona bude igrala. U Evroligi da napravi što je moguće bolji rezultat. Naravno, zanima nas i Kup, jer smo mi klub iz Srbije", rekao je Čović i dodao ne rezultati iz prošle i pretprošle sezone ne mogu da se uporede.

Čović je kazao da su nagoveštene promene u Jadranskoj ligi i da hrvatski i slovenački savez traže da takmičenje čini 12 klubova, podeljena u dve grupe i da počne 12. aprila.

"To Crvena zvezda neće igrati, niti to podržava", istakao je prvi ćovek Zvezde i dodao da hrvatski i slovenački klubovi treba da se izbore da njihovi savezi povuku takav predlog.

Takođe, prema njegovim rečima, savezi Hrvatske i Slovenije treba da prestanu da obmanjuju javnost da Fiba nije priznala Jadransku ligu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rivarinho
Monday, 20.06.2016
15:46

silni ugaseni ili opustoseni klubovi iz Srbije( Vojvodina, Hemofarm, Spartak, Radnicki) , reprezentacija dotakla dno igrajuci nekakve kvalifikacije za evropsko, treca u istim, kao domacini EP ispali u 1/4 finalu...a jednome cvetaju ruze, budzeti po 10-ak miliona, otima igrace, kumuje sa sudijama, gepekuje visak kumova, daje trojke iz auta, naterali protivnike da se sami sa sobom tuku na mecu, ne placa ni pekaru leba...DOMINACIJA!

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 20.06.2016
01:08

Totalnoj dominaciji se ne nazire kraj. Jos je sve sladje kad znas da je sve fer i posteno, svojim napornim radom smo stvorili sve ovo!

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 20.06.2016
01:03

Tako je, obnovimo nasu unistenu kosarku. Siguran sam da cete to uspeti gospodine Covicu. ako neko i povrati nasu kosarku u svetski vrh to cete biti Vi!

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 19.06.2016
15:10

Odlagali smo utakmice zbog njih, pristali na igranje po grupama kao i na to da ce oni imati prednost domaceg terena na osnovu plasmana iz ABA lige, dazdevnjak nije dozvolio nasim navijacima i predstavnicima KKP da budu prisutni u dvorani, poslao je iznajmljene navijace na majstoricu da napadnu ljude sa decom, ubacio je sa svojim prijateljjima iz ministarstva unutrasnjih poslova koji mu na ulici salutiraju na obe utakmice finala na kojima smo mi bili domacini i vise nego duplo vise od dozvoljenog broja svojih pratilaca kameleona (on je prvi i najveci takav), pravio zvrcke oko Evrokupa, a i dalje nastavlja sa zamesateljstvom, minira nam transfere i otima igrace- Brute, jesi li zavrsio sa slavljem rodjendana, gde je obraz?!

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 19.06.2016
18:33

Ko je kum na vencanju dragog vam prešjednika svetinje?... Deder reci nam, da premerimo obraze...

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 19.06.2016
23:16

A znas da je vencanje, a ne rodjendan u pitanju? Bas sam pogresio:-D

avatar
gosfkcz
Sunday, 19.06.2016
18:47

I oni sto su na Marakani napadali ljude sa decom su Zvezdini placenici. Hrvati tvde da su u njihovo ime nerede pravili preruseni Srbi vi da su u vase prerusene Delije. Ista vera,isto razmisljane ali ta pusta granica vas deli ...

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 19.06.2016
15:08

Pa kosarkaski gledano,u Spaniji (Real,Barsa) Grcka (Pao,Olimpijakos) evo CSKA bez obzira sto su svake godine imali vrhunsku ekipu dok se nije pojacao Himki nisu uzimali titulu... Treba Partizan da ojaca,da Zvezda jos vise ojaca,da oba kluba igraju EL i oba kluba u svojim redovima da imaju nase mlade nade,e onda o necemu da pricamo,a ovo sto Zvezda prodje grupu ili sto je Partizan igrao f4 je smesno,cuj na svakoj vesti f4 ko da su zauvek prvaci EL.

avatar
partizan igokea zg
Sunday, 19.06.2016
15:04
avatar
Cole MCM
Sunday, 19.06.2016
20:55

Objektivno gledno, sta je ovde pa doktorski? Vrhunska izjava, akademska titula? Naocare mozda?

avatar
denikv
Sunday, 19.06.2016
14:38

ti covece sanjas klub koji je vladao 14 godina jer znas da je za tebe to mislena imenica.

avatar
partizan igokea zg
Sunday, 19.06.2016
15:05

Taj klub je krao i otimao 14 godina. Do raspada Jugoslavije, imali ste samo nekoliko titula, a to je vasa realnost....

avatar
rivarinho
Monday, 20.06.2016
15:08

cele 3 za 45 godina...i od toga su dve zbog pritiska partije i vrha drzave..

avatar
denikv
Sunday, 19.06.2016
17:08

to je klub koji je na tvoju veliku zalost prvak evrope i to igrajuci iz inostranstvskoro sve utakmice. i ucesnik dva f4 turnira opet na tvoju zalost. nekoliko desetina domacih titula i ne racunam. zadatak za covica vise nego neresiv.

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 19.06.2016
16:41

Da, samo nekoliko, od toga i jednu titulu prvaka Evrope ;)

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 19.06.2016
15:45

Sanjali ste vi B.T. Da nije njega, mogli bi samo da se slikate.

avatar
Peđa3
Sunday, 19.06.2016
14:23

Stand up komedija...

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 19.06.2016
14:22

Opet ovaj pravi uvertiru za sukobe, a sezona samo sto se zavrsila!!! Opet rasplamsava vatru kojoj nikad nije ni potrebno mnogo da bude velika jer mala nikada nije, opet svesno i podlo laze i obmanjuje i opet se pravi kao da ljudi ne znaju da je on to sa kartama radio upravo onima koji ga sada dizu u nebesa i stavljaju ga na pijedestal, tome je i transparent posvecen Hahaha

avatar
El Diablo
Sunday, 19.06.2016
14:21

hahaha kakav lik.Kad se KKP finansijski konsoliduje ponovo cete cekati na sledecu titulu,mozda ovog puta bude trajala ta dominacija 2 decenije.Samo cekaj da Pekovic dovede neke Amere za sponzore.A drzava,odobri te sponzore.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 19.06.2016
15:01

Samo neka drzava da i jednima i drugima isti iznos (recimo po milion i po evra) pa da vidis na sta ce to da lici. Onaj koji nama pare daje na kasicicu kao da daje iz svog dzepa, a jos nam je i uzeo pre samo dve godine kad smo mi usli u Top 16, a oni (istina, nesrecno) ispali i (is)tog sponzora dao njima- zar za to mi treba jos i da mu se zahvaljujemo?!

avatar
babaroga
Monday, 20.06.2016
08:35

Po starom dobrom obicaju. Kad nema argumenata da pokusamo da vredjamo. Jadno je to.

avatar
Sin Dragan
Sunday, 19.06.2016
23:24

Ja koliko vidim vase rukovodstvo je izuzetno zadovoljno sa drzavnim novcem koji dobijate tako da te price kako Zvezda dobija vise para padaju u vodu.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 19.06.2016
23:14

Vas dvojica ispod, jedite ono sto Albanci jedu kad nemaju sta jedu...

avatar
babaroga
Sunday, 19.06.2016
18:54

Zasto od drzave vise? Kakav milion? Nikome nista od drzave! Kad ste vi za jednu utakmicu dobili od EPS-a 700k zeo Zvezdin budzet je bio manji od toga. Niste se nesto bas bunili zbog toga. Ne treba nama losa karma, vidimo je na delu sada. Nikome nista od drzave!

avatar
gosfkcz
Sunday, 19.06.2016
18:49

Zasto se za to nisi zalagao dok je drzava davala iskljucivo vama a KKCZ smisljeno i sistematski unistavala?

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 19.06.2016
15:47

Aha, amere, arape, kineze. On da hoce da pomogne, dao bi pare od sebe. Ojadio je Minesotu, ima nerealan ugovor. Vi titulu u kosarci ste cekali 30 godina covece, nama nesto pricas. Hahhahah, aha, 100 godina ce trajati vasa dominacija, samo prvo da pobedite Sutjesku i da im vratite za poraz u ovogodisnjem vasem derbiju. :D