Zvezda: "Ne opstruišemo rad Skupštine KSS"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.07.2014.
18:02
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom oglasio se povodom optužbi da sednica Skupštine KSS na kojoj je trebalo da se razgovarao o vraćanju Superlige pod ingerenciju Saveza nije održana zbog opstrukcije čelnika crveno-belih.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Sednica Skupštine KSS na kojoj je trebalo da se govori o vraćanju Lige pod ingerenciju Saveza ponovo je odložena jer nije bilo kvoruma za njeno održavanje.

Pojedinci su za novo odlaganje okrivili funkcionere KK Crvena zvezda Telekom, kluba koji se otvoreno suprotstavio ideji da se Liga vrati pod ingerenciju Saveza.

"Tačno je da je KK Crvena zvezda protiv vraćanja unazad i protiv zastarelih metoda upravljanja ligom za koje smo na brojnim primerima videli da nisu efikasni. Do pre samo nekoliko godina Savez je vodio domaće takmičenje u kome smo mnogo puta bili svedoci brojnih incidenata" počeo je priču na tu temu Mirko Pavlović.

Generalni menadžer KK Crvena zvezda ocenio je da u Savezu ne postoji bilo kakva vizija po pitanju preuzimanja Lige i da su dešavanja u "Kupu Radivoja Koraća" jasan pokazatelj da je to tako.

"Da ne postoji bilo kakva vizija, strategija niti efikasan model upravljanja među kadrovima u Košarkaškom savezu Srbije dokaz je i Kup Radivoja Koraća. Takmičenje koje nosi ime legende naše košarke, a koje je poslednjih godina maksimalno degradirano postupcima pojedinaca i njihovim izjavama u medijima da je bez ikakvog značaja. Košarkaški savez Srbije pod čijom je ingerencijom ovo takmičenje nije uradio bukvalno ništa da to stanje promeni" ističe Pavlović.

Uprkos svemu rečenom Pavlović tvrdi da Zvezda ne opstruira rad Skupštine ili bilo kog drugog organa KSS zbog čega je poručio da mu nije jasno kako neko daje za pravo sebi da crveno-bele optuži za tako nešto.

"KK Crvena zvezda ni na koji način se ne bavi opstruiranjem rada Skupštine ili bilo kog drugog organa KSS, niti je na bilo koji način svojim delovanjem onemogućila održavanje sednice Skupštine koja je bila prvobitno zakazana za 24. jun, a potom po ubrzanim metodima pomerena na 30. jun. Očigledno je da su se neki drugi u prošlosti i te kako služili manirima opstrukcije rada organa KSS, pa je rukovodstvu saveza to ostalo kao nekakva matrica ponašanja klubova. Međutim, KK Crvena zvezda ne funkcioniše na takvim principima" jasan je Pavlović.

Za kraj, Pavlović ističe da je evidentno da Savez ne može da obezbedi kvorum za održavanje sednica Skupštine što je postalo indikativno.

"Indikativno je da Skupština KSS u poslednjih nekoliko zasedanja jedva obezbeđuje kvorum. Dokaz za to je i podatak da je tako bilo i na poslednoj sednici Skupštine održanoj 28. avgusta 2013. godine kada je od 33 delagata prisustvovalo 17. Slične situacije su se događale i na ptrethodnim skupštinskim zasedanjima, ali to tada za čelnike saveza nije predstavljalo klubaštvo" zaključio je Pavlović.

Podsećamo da je Savez izneo stav da planira da vrati Superligu pod svoju ingerenciju nakon incidenata koji su se dogodili na prvom meču finalne serije plej-ofa između Partizana i Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke