Zvezda na pragu nove titule!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.04.2016.
21:50
Izvor: Sportske.net

Još bolja igra i znatno lakši posao večeras za ekipu Zvezde u odnosu na prvi meč finala plej-ofa ABA lige. Ubedljiv trijumf za 2:0 u seriji, pa su crveno-beli na pragu odbrane trona u ABA ligi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ekipa Mega Leksa prijatno je iznanadila u prvom meču finalne serije plej-ofa ABA lige, kada je pružila snažan otpor Zvezdi, ali večeras je branilac titule u potpunosti imao stvari pod kontrolom.

Zvezda je večerašnji drugi meč u hali ''Aleksandar Nikolić'' dobila ubedljivo, rezultatom 93-74 i tako povela sa 2:0 u pobedama.

Ekipa Dejana Milojevića bila je ravnopravan rival samo tokom prve četvrtine, kada je plejmejker Nikola Ivanović pravio najviše problema Zvezdi, ali kako je meč odmicao, crveno-beli su igrali sve bolje, raznovrsnije, pa ekipa Dejana Milojevića više nije znala odakle joj preti veća opasnost.

Ono što je posebno došlo do izražaja tokom prvog poluvremena, jeste veoma veliki broj asistencija u ekipi Crvene zvezde Telekom, čak 18 posle prvih 20 minuta igre, što na najbolji način ilustruje kako su crveno-beli večeras igrali u napadu.

Kao posledica takve igre je i 52 postignuta poena u prvom poluvremenu, a Mega se u tokm periodu zaustavila na 39.

S obzirom da je ekipa Mega Leksa i večeras bila desetkovana povredama, bilo je teško očekivati da će mladi tim Dejana Milojevića uspeti u nastavku da ozbiljnije ugrozi Zvezdinu prednost.

Domaći su u nastavku rutinski održavali ubedljivu prednost, a trener Dejan Radonjić je imao priliku da rasporedi minutažu na veći broj igrača, pa je Zvezda do večerašnjeg trijumfa došla možda i lakše nego što se očekivalo.

Dakle, Zvezdi sada nedostaje još samo jedan trijumf do osvajanja nove titule u ABA ligi, a finalna serija se seli u Sremsku Mitrovicu, gde će se treća utakmica odigrati u ponedeljak od 20 časova i 30 minuta.

Dodajmo još i da je broj asistencija u ekipi Crvene zvezde Telekom večeras stigao do čak 30, a kada je u pitanju poenterski učinak, Marko Simonović najefikasniji sa 16 poena, Kvinsi Miler je upisao 11.

U ekipi Mega Leksa, prema očekivanju, najefikasniji tandem Nikola Ivanović (22) i Danilo Nikolić (16 postignutih poena).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Saturday, 30.04.2016
22:33

Ozbiljan pristup Zvezde, i to je to, mislim da ovo se resi vec u trecem mecu, naravno ako ponovo ovako diciplinovano budu igrali. Mislim da Nikola Jovanovic mogao lagano da menja Micica (ako Micic hoce da ide) i Danilo Nikolic bi mogao da bude pojacanje ako poboljsa odbranu. Rade Zagorac mi deluje dosta intelegentno ali nekako mnogo slb u duelima i ne znam da li bi on bio pojacanje za Evroligu, za Jadransku i domacu lik je sasvim ok.

avatar
Bomb@$
Sunday, 01.05.2016
00:58

Nikola Ivanovic*

avatar
Petronije
Sunday, 01.05.2016
10:25

Verovatno si mislio na Nikolu Ivanovića?

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 30.04.2016
22:01

I druga pobeda u finalu ABA lige za Zvezdu nema brige, ali čestitke i igračima Mege zbog dobre igre.

avatar
Branislav
Saturday, 30.04.2016
22:23

Da, dobri su... Svaka im cast. Voleo bi da ipak igraju Evrokup.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 01.05.2016
08:50

Stvarno će biti velika šteta, ako ne budu igrali Evrokup jer to su zaslužili.