Zvezda ''na mišiće'' do pobede u Novom Mestu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.12.2015.
22:45
Izvor: Sportske.net

Iako tokom prvog poluvremena nisu bili na svom nivou, Zvezdini košarkaši su uspeli da do kraja meča dovedu stvari na svoje mesto i upišu novu pobedu u ABA ligi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trinaesto kolo regionalne ABA lige kompletirano je utakmicom u Novom Mestu, gde je Crvena zvezda Telekom savladala domaću Krku rezultatom 71:65.

Istrošeni posle velike pobede nad Himkijem u Evroligi, Radonjićevi puleni tokom prvog poluvremena nisu igrali kako umeju, što je domaćin donekle iskoristio i uglavnom imao blagu prednost u tom periodu igre.

Vođstvo Krke je išlo do maksimalnih devet poena razlike (26:17, pa 31:22), ali je Zvezda do poluvremena uspela da taj rezultatski minus prepolovi - 40:35.

I već posle nešto više od minut igre u nastavku, crveno-beli poenima Cirbesa, Simonovića i Jovića prave seriju 8:0 i domaćinu stavljaju do znanja da od iznenađenja neće biti ništa.

Zvezda je od tada držala stvari pod svojom kontrolom, iako je u jednom trenutku, početkom poslednje deonice, Krka uspela da ponovo povede (52:51). Crveno-beli uzvraćaju novom serijom 9:0 i posle toga nije više bilo nikakve dileme da bodovi odlaze za Beograd.

Doduše, sama završnica se prilično ''otegla'' brojnim prekršajima i tajm-autima, nisu se domaći predavali, ali su Beograđani bez većih problema priveli posao kraju.

Najbolji pojedinac u ekipi Crvene zvezde bio je plejmejker Stefan Jović sa 13 poena i čak 11 asistencija, a isti broj poena upisao je i centar Maik Cirbes, uz tri uhvaćene lopte.

Kod domaćina su se istakli Lapornik sa 17 i Lalič sa 12 postignutih poena.


Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
grujicicstefan@gmail
Monday, 07.12.2015
23:51

ljudi igrali smo sa pola gasa nama je mec sezone sa bajernom i svi se za to spremaju