Zvezda na korak od odbrane trofeja

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.06.2017.
20:08
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije upisao je drugi trijumf nad FMP-om u finalnoj seriji plej-ofa Mozzart Super lige i tako stigao na korak od treće uzastopne titule.

Beta/ABA Liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA Liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s stigli su na korak od treće uzastopne titule prvaka Srbije, pošto su u drugom meču finalne serije domaćeg prvenstva ubedljivo savladali FMP u Železniku.

Crvena zvezda mt:s je do druge pobede u finalnoj seriji stigla rezultatom 91:76 (30:18, 22:22, 19:14, 20:22) što znači da će u petak na svom terenu igrati za titulu.


Ponovo je veći deo posla obavljen već u prvoj četvrtini koju je Zvezda dobila sa 12 poena razlike, a u nastavku je samo održavana prednost.

Strateg crveno-belih ni večeras nije mogao da računa na povređenog Stefana Jovića ali to ponovo nije bio preterano veliki hendikep za aktuelnog šampiona.

Ulogu lidera na gostovanju u Železniku preuzeo je Marko Gudurić koji je meč završio sa 19 postgnutih poena (4/5 za dva, 3/4 za tri) i 3 asistencije. Pratio ga je kapiten Luka Mitrović sa 14 poena, 7 skokova i 3 asistencije.

Dvocifren učinak u pobedničkom sastavu ostvarili su još Nemanja Dangubić (12 pts, 2 sk), Čarls Dženkins (10 pts, 3 sk, 5 as) i Marko Simonvić (10 pts, 2 sk, 2 as).

Najbolju partiju na drugom meču prikazao je Ajzea Ostin, Amerikanac koji se u FMP-u bori za ugovor u Crvenoj zvezdi mt:s. Amerikanac je postigao 25 poena, upisao 7 skokova i ostvario 4 blokade.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa Mozzart Super lige igra se u petak od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić", a Zvezda će imati "prvu meč loptu" u borbi za titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nscz65
Thursday, 15.06.2017
07:03

Ovo su dve najbolje ekipe KLS.

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 14.06.2017
21:54

Ostin? Kakva nepoznanica,od sjaja do ocaja. Definitivno ima ogroman potencijal ali nikako da taj potencijal pretoči u kontinuirani kvalitet. Mozda bi mogao biti zanimljiv Zvezdi ali bi bio bas velika kocka

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 14.06.2017
21:53

Ukoliko Radonjic ostane, Ostina u prvi tim. Zvezda ce za godinu dana imati najboljeg centra u Evropi. Cirbes je dosao kao drugi centar iz Nemacke lige, Bobi iz Mege gde ga je oziveo Milojevic, Kuzma iz Panate gde je bio maskota. Svi znamo koliko su napredovali. Stimac takodje. Ako Radonja nesto ume, to je da radi sa centrima.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 14.06.2017
23:19

Znas kako, i na basketu kada igras sa pola gasa neki mladjani odigra vrh protiv tebe, a onda kad se sutradan izbiljno pika nema ga nigde, i vidis mu sve mane kada je tvrdo...ne zanosite se previse sa Ostinom, ima velike hendikepe, EL je jednostavno visa liga, drugi sprat, u odbrani nece postojati, u piku ce ga lako zaustaviti....strucni stab zna najbolje, jedna tekma ne cini igraca, narocito ne ovakva, gde smo za 3 koplja iznad protivnika....

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 15.06.2017
00:23

Generalno zbog svega, ne zbog ove tekme, Ostin zasluzuje mesto I Zvezdi. Ne bi bio projektovan dzabe da bude medju 5 pikova na draftu. Sad, razboleo se, oporavio donekle dovoljno da moze profesionalno da igra...Vidi se da decko ume. Uz Radonjica bi mnogo napredovao.