Zvezda može do plasmana u Top 8 već u sledećem kolu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.03.2017.
10:47
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je na korak od plasmana u Top 8, u to više nema dileme. Obezbediće plasman već u narednom kolu?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Šanse crveno-belih da mogu među osam najboljih ekipa u Evropi rastu iz kola u kolo.

Mnoge je uplašio ubedljiv poraz od Real Madrida u Madridu, ali je ekipa uspela da se vrati u pravi ritam u pravom trenutku, savladali su Milano u gostima i sada su nadomak četvrtfinala.

Do kraja je ostalo da se odigra još 4 kola (nakon današnjih mečeva 26. kola), a Crvena zvezda bi već u sledećem mogla da obezbedi sebi plasman u Top 8.

Šta je potrebno za to?

Sve oči su uprte u Darušafaku koja večeras igra na svom terenu protiv Barselone, pa bi u slučaju poraza Turaka u tom meču Zvezda skoro sigurno bila u narednoj fazi.

Kako bi crveno-beli izbacili ovo "skoro" iz prethodne rečenice, moraju da se ispune još dva uslova:

- da Crvena zvezda pobedi Olimpijakos u narednom meču
- da Darušafaka izgubi od CSKA u gostima u narednom kolu


Dakle, ukoliko Darušafaka izgubi od Barse i CSKA, i Crvena zvezda pobedi Olimpijakos, ekipa Dejana Radonjića će i zvanično biti u Top 8.

Do kraja regularnog dela Crvena zvezda igra protiv Olimpijakosa na svom terenu, zatim protiv Barse u gostima, sledi domaćinstvo Uniksu i poslednje kolo igra u Turskoj protiv Darušafake.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 17.03.2017
17:45

Druge su racunice ovde u pitanju...Baskonija je prezivela najteze i racunam da nisu ugrozeni vise...ali mnogi su zanemerali Efes i njihov polozaj...uprkos boljem medjusobnom skoru sa nama, oni imaju jako neugodan raspored. Zalgiris u gostima ce biti veoma zilav protivnik za njih, tim vise sto se i oni i dalje bore za prolaz, upravo Efes centriraju da izbace, (u prvom mecu su ih dobili), i ako litvanski tim danas pobedi Uniks, (imace 12 pobeda), i pobedom nad Efesom u sledecem kolu, bi im bila potrebna samo jos jedna da ih izbace iza njih, imali bi (13 i bolji skor, a Efes 14). Efes nakon gostovanja u Kaunasu, ima Fener i Olympiakos na domacem terenu, i gostovanje u Madridu, sto znaci jako nezgodan raspored, mogu lako cak sve izgubiti, a i jedna pobeda im ne bi ucinila mnogo....dok Zalgiris ima dosta laksi raspored.. Darusa takodje je u igri za to zadnje mesto u plej ofu, ali i oni nisu bolji od Zalgirisa, (imaju sa njima pobedu od 3 razlike i poraz od 3 razlike) tu ce + - razlika na tabeli odlucivati, ili trougao izmedju njih Efesa i Zalgirisa, gde upravo Darusa najlosije stoji, a Zalgiris bi tu bio najbolji pobedom nad Efesom... Ukoliko danas Zalgiris i Darusa pobede, pocece zaista velika borba do samog kraja za to zadnje 8 mesto. U celoj toj prici Litvanci imaju najbolji raspored, i za sve se oni pitaju, po meni glavni favoriti za prolaz ukoliko danas ocekivano dobiju, i pobede Efes u sledecem kolu. Citava ova prica je bila da se nadovezem na nasu situaciju i opisem stanje konkurenata, i kandidata za top8 iz senke ciji svaki mec ima veliku vaznost, a imaju i laksi raspored, veliki motiv, i neke direktne nase konkurente, sto je sve to takodje jako bitno za nas.... Poenta je, realna je teorija da ZVEZDA MOZE PROCI DALJE I DA NE DOBIJE VISE NI JEDNU UTAKMICU DO KRAJA, a sa samo jednom pobedom smo sigurno u cetvrtfinalu, sa 2 bobede smo gotovo sigurno na 6 poziciji na tabeli.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 17.03.2017
15:34

Ne verujem da ce Darusafaka izgubiti od nikad slabije Barse. Valja dobiti Oli u svakom smislu. Slazem se sa Radonjicem da svi Zvezdini konkurenti imaju kvalitet da vezu do kraja sve pobede, posebno Darusafaka koja ima i dobre igrace i trenera Blata

avatar
Drkadzija
Friday, 17.03.2017
13:32

Darusafaka ce dobiti Barsu, od te racunice nema nista.

avatar
Budzumburac1989
Friday, 17.03.2017
13:16

Tesko da ce Darusafaka da izgubi veceras od Barselone....