Zvezda melje, kasa sve punija! Koliko je do sada zaradila?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.01.2017.
11:03
Izvor: Sportske.net

Naš šampion iz meča u meč deli lekcije evropskim velikanima, sledeći je PAO, a posle 11 ostvarenih pobeda u novom formatu Evrolige i sve izvesnjeg plasmana u Top 8, prilika je da pogledamo Zvezdino ''prolazno vreme'' i kada je zarada u pitanju.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ako je Zvezda za nekoga i bila iznenađenje, sada je već valjda svima jasno da se radi o ekipi koja je kadra za najviše domete u Evroligi ove sezone.

I zašto čekati beogradski fajnal-for, kad je Zvezda već ove godine zrela za mesto u kvartetu najboljih u Evropi. Jer, kada u mesec dana pobedite i Real i Makabi dva puta i Žalgiris i CSKA i Fenerbahče i Baskoniju, prethodno i Barselonu, kakva očekivanja iz toga mogu da slede?

Samo ona najviša, jer Zvezda to može, Zvezda se nikoga ne plaši i Radonjićev tim ume da se bori sa svakom vrstom pritiska! To se vidi iz meča u meč i izaziva divljenje ne samo njenih navijača. Zaista dugo na ovim prostorima nismo imali tako SAMOUVEREN i HRABAR tim, da je to toliko uočljivo, bez obzira ko im je na drugoj strani.

Naravno, ima još mnogo da se igra, ostalo je čak 11 kola do kraja prve faze takmičenja, a dok čekamo rasplet, prilika je da se podsetimo i finansijskog aspekta ovih fenomenalnih Zvezdinih rezulata u reformisanoj Evroligi.

U dosadašnjih 19 kola, Zvezda je ostvarila učinak od 11 pobeda i osam poraza. S obzirom da je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu pred početak takmičenja okrio da svaka pobeda vredi 40.000 evra, Zvezdi su svi ovi dosadašnji trijumfi doneli 440.000 i jasno je da će ova suma biti značajno uvećana.

Ukoliko se crveno-beli plasiraju među osam najboljih, a sada bi već bilo iznenađenje da se to ne dogodi, svaka pobeda u tom delu takmičenja vredeće 70.000.

Da odemo i korak dalje, na fajnal-for. Četvrtoplasirani će zaraditi još 200.000 evra, trečeplasirani 300.000, vicešampion Evrope pola miliona, a novi prvak biće bogatiji za još milion evra.

Svemu ovome treba dodati i zaradu od ulaznica, TV prava, pa Zvezda u svakom pogledu može već sada da tekuću sezonu oceni kao veoma uspešnu.

A ono najlepše tek sledi...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

62 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
acep
Thursday, 26.01.2017
16:51

Jeste da nije fudbal ali su smesne cifre.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 25.01.2017
17:26

Убише се од љубоморе.

avatar
Komreolne
Wednesday, 25.01.2017
16:36

Budzet ste dobili koliko ste dobili ali na ustrb KKP i tako je unisten klub sa velikom tradicijom da bi se sklepao novopeceni klub koji ce trajati sezonu dve.Problem je sto se ne gradi nesto zdravo na duze staze.Evo videcete da ce te pare nestati ako ih uopste Zvezda uzme i nazad u anonimiju, krljanje sa Tamisom,Borcem itd

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 25.01.2017
17:22

Govorio sam vec o istoriji i prirodnom poretku stvari, ponovicu jos jednom... 70% svoje istorije ste bili mali i uglavnom nebitni u igri. Zna se kakav je poredak sampiona bio u bivsoj Yugi, i njihova velicina i bitnost. Vi ste sada tu gde jeste zato sto ste sami krivi za to, veliki i brojni transferi, strasni drzavni sponzori i brojni drugi, gomila rasprodath arena i drugi prihodi, dok sa druge strane navodno "sicusne i male plate", casovi ljubavi koje ste pominjali, a rezultat svega su ogromni dugovi, sto nekako je nenormalno sumnjivo kad se sve sabere i oduzme, po pricama vasih uprava o vasem poslovanju. Navedeno, pored i zle sudbine i okolnosti jacanja Cedevite, postanka Mege (preuzimanja zalizanog, koji se sada pita za talente i sam ih prodaje), i nase stajanje na noge na normalnu konkurentnost u pocetku, (dok nismo stvorili sistem) vas je totalno izbacilo u krajnost, sto je i normalno, jer dok je sveta i veka, se menjale stvari (u jednom trenutku Zvezda je imala 15 trofeja vise i EC evropsku titulu, uz polufinale EL, a vi imali nista). Veliki Olympiakos je svoju istoriju stvorio u modernom dobu, vecinom u ovoj Ulebovoj EL, najsvetije trenutke su upravo doziveli zadnjih desetak godina....jos veci, duplo veci reklo bi se, velikan Panatanaikos, je takodje u modernom dobu kosarke (kraj 90-tih do danas) postao to sto jeste. Da ne idem dalje, jer primera je mnogo. Preciznije da pojasnim, istorija je relativan pojam za sve, poprilicno drugacije tumacen u zavisnosti od percepcije. Moj otac i njegova generacija recimo, se dobro secaju kada je Zvezda postala sampion Evrope u fudbalu, a secanje mu je dobro i na stanje u kosarci krajem 70-tih i tokom 80-tih, kada je bio klinac i voleo kosarkasku loptu. On, kao i njegova generacija, se seca jako dobro velicine kosarkaskih imena, i ko je zapravo bio tada daleko veci, slavno ime i velikan, za ovog drugog koji ce dosta kasnije postati veci. Ono sto vi sada gledate kao nesto cudno, mi, a pogotovo nasi stariji, gledaju na to kao vracanje stvari na svoje mesto.

avatar
Komreolne
Thursday, 26.01.2017
00:35

Dobro, pa ti poce od Kulina Bana.Moderna epoha ex-yu kosarke pocinje sa Cibonom pa Jugoplastikom i od 86 vec KKP pravi sampionski tim znaci 30tak godina.Najvecim uspesima reprezentacije si se radovao kada su 90% cinili Partizanovi igraci i treneri.Gde je tu CZ nestala, kada se igrao basket a ne hrkljus.Da li si gledao Trejsera,Arisa,Makabija tih godina.Ne mozes uporedjivati ove momke u CZ i Divca,Pecarskog,Grbovica,Djordjevica,Nakica,Danilovica,Paspalja,Z.Obradovica,Krstica,Rebracu...Da ne spominjem period od 76-81.Izgooglaj pa ces videti koliko je suplja tvoja prica ako vec ne znas

avatar
Lav
Wednesday, 25.01.2017
18:08

Tradicija se ne gradi 15 godina , koliko je u stvari imate. Tradicija se gradi od postojanja. A dok niste postali drzavni projekat vi ste bili u rangu sa Tamisem i Borcem. Mislim pre 1990 godine..

avatar
Delije Sever 021
Wednesday, 25.01.2017
13:42

I jos sto mam država daje,je li grobari,zaboravio autor to da napiše...ma ima budemo 10 miliona u plusu,a vi kako te?

avatar
gosfkcz
Wednesday, 25.01.2017
13:29

Jos ta ovi kauboji ne prave gluposti zbog kojih se placaju kazne....

avatar
Dr_znate_koji
Wednesday, 25.01.2017
13:29

Mnogo vaznije od novca je Zvezdin renome koji raste, visegodisnji ugovor vise nije tako daleko.

avatar
Dr_znate_koji
Wednesday, 25.01.2017
13:22

Odlican tekst za sve koji misle da je kosarka neprofitabilan sport. Zarada je sa premijama za pobede i od ulaznica do sada sigurno presla milion, plus tv prava. Ovo sto Zvezda radi Evroliga ne pamti. Ponos nacije i kosarkaske Srbije. Ovo je samo plod teskog minulog rada.

avatar
bagra
Wednesday, 25.01.2017
16:02

Jeste profitavilno, ali tek od ove sezone, u ovom formatu, konacno i klubbovi da imaju neke vajde od igranja.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 25.01.2017
17:36

Jos uvek nije profitabilno u pravom smislu te reci, vec nudi veliku pomoc u funkcionisanju kluba. Sve veci finansijski bonusi u narednim godinama, ce jako doprineti nasoj delimicnoj samoodrzivosti, i jednog dana gotovo potpunom samofinansiranju. Da se razumemo, ne verujem da ce u narednih 10-15 godina da kosarka postane profitabina za sve, ali za nas najsiromasnije klubove u EL , ce ovo strasno puno znaciti, i predstavljati vecinski okvir naseg budzeta. Dok neki drugi iskljucivo od raznih drzavnih sponzora i brojnih drugih se odrzavaju, mi trecinu nasih finansija krpimo ovim takmicenjem, i to je cinjenica. Nama cak i odgovara sukob izmedju Fibe i Uleba, jer ce Uleb uvek pobediti, a pritom ce uvek instant povecavati bonuse i nagradne fondove....

avatar
Skaut1
Wednesday, 25.01.2017
16:32

Ko misli da je košarka neprofitabilan sport? Samo oni koji veruju spin majstoru (zapravo spin amateru) sa jedne male televizije...nKo bi ulagao tolike pare svugde u svetu za nešto neprofitabilno?nGazi Zvezdo!

avatar
Branislav
Wednesday, 25.01.2017
13:22

Nikad losija Evroliga :-D

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 25.01.2017
13:14

O ovome sam vec govorio, zarade u EL ove sezone su dosta vece nego ikada. Od samog ucesca se dobija 200k plus za svaku pobedu po 40k u regularnom delu.... Trebalo je cak oko 100k da bude za svaku pobedu, uz pola miliona samo za ucesce, ali je Uleb totalno razbio Fibu i pobedonosno nametnuo druge uslove, oko duplo manje zarade. Pitanje je vremena kada ce Evroliga postati dosta profitabilnija, i za nas savrsenija za delimicno finansijsko samoodrzavanje samo od toga. Zvezda moze oko milion iskasirati od Evrolige sa pobedama i bonusom za samo ucesce, a tek rasprodate ulaznice, sezonske (oko 2600), prodaja suvenira, od tv prava i o drugim prihodima da ne govorimo... Osnovna razlika je EL i ona cini sve daleko laksim, nasi prihodi su zbog toga daleko veci nego sto su neciji ukupni budzeti za plate recimo.... Ako se ovako furiozno nastavi i u narednim sezonama, sigurno je da se smesi trogodisnja licenca, koja ce naprosto biti realnost, jer imamo najbolje rezultate koje je neki tim sa ovih prostora u Ulebovoj EL imao. Primera radi, kkp je za oko 7 sezona u EL ostvario manji broj pobeda nego sto cemo mi za 4. Mi za 4 sezone uspevamo da napravimo vise pobeda u gostima nego oni za cak 9! Sve ovo govori o strasnoj dominaciji koja je tek krenula i bice sve veca....

avatar
Nogometni strucnjak
Wednesday, 25.01.2017
15:51

E izvini, posto vidim da dosta pratis ovu kosarku i Evroligu uopste, imam par pitanja koja mi nisu jasna. Sa obzirom da par timova ima licencu, samim tim smanjen je broj onih koji mogu igrati evroligu sledece godine, tipa da li samo pobjednik abe igra sl godine, ili su to prva dva, u slucaju da budemo i mi i partizan finalisti, da li i oni igraju ili mora drugi proci kroz neke kvalifikacije, ili toga uopste nema, nije mi to jasno, pa ako mozes da mi odgovoris, unapred zahvalan.

avatar
Lav
Wednesday, 25.01.2017
18:14

Samo pobednik ABA lige i mora da ima budzet od cini mi se minimum 5 miliona eura

avatar
Wednesday, 25.01.2017
17:51

jel se broje pobede ili trofeji ? mi imamo trofej prvaka Evrope i 4 puta smo igrali final four ... sa cim se ti poredis ???

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 25.01.2017
17:17

Po sadasnjem formatu i sistemu EL, koji se nece menjati u dogledno vreme, 11 timova ima licencu na 10 god, ostalih 5 u takmicenju dolaze kao sampioni Aba lige, nemacke lige i Vtb lige, kao i osvajac EC (drugorazrednog takmicenja) uz jednog tima sa jednosezonskom licencom. Darusafaka je dobila specijalnu pozivnicu, sledece sezone neko drugi je dobija, vrv neki spanski klub... Kvalifikacija nema vec 3, mozda 4 sezone...Postoji sansa da ako Zvezda teoretski osvoji EL, da se vicesampion Jadrana nadje u EL, sa B licencom (jednogodisnjom) uz ispunjavanje pregrst uslova.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 25.01.2017
17:09

Partizan ne moze igrati EL,jer im Bartomeu nece dozvoliti pre svega,tako da od toga nista,sto se trenutnog stanja tice,kroz ABA LIGU se dolazi do EL,ALI Zvezda ima finu sansu da dobije licencu na par godina,eto da bude 3 recimo,onda vrlo verovatno sampion ABA LIGE ne bi isao u EL,vec bi se ovako igralo,jer neverujem da ce od 16 timova 2 ici iz ABA LIGE,kada znamo da MORAJU BITI 4 turska,2 ruska,3 spanska,2 grcka tima uz Zvezdu to je vec 12 timova,a bice neki italijanski,nemacki,francuski,mozda jos 1 spanski

avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 25.01.2017
13:03

smesno u odnosu na ono sta im drzava obezbedjuje. Radonjic letos priznao da im je budzet 7,5 miliona (rekao da je budzet za plate igraca 2,5 miliona, u SVIM evropskim klubovima ukupni budzet je 3 puta veci od budzeta za plate igraca). Sto se rezultata tice svaka im cast, trenutno su najbolji u Evropi.

avatar
Guner25
Wednesday, 25.01.2017
14:14

Ama bre,covece, vi kao pokvarena ploca: budzet,budzet... ne razlikuju se budzeti zvezde i partizana, ni priblizno kao rezultati ;)

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 25.01.2017
14:37

Ajde nadji gde je to priznao, ako nisi slagao, kada svi govore manje vise slicno, i to svi u citavoj Evropi, da je Zvezda ubedljivo najsiromasnija u EL, znaci ubedljvo beton, budzet od 5m, koji bi sa svim popunjenim Arenama mogao da poraste na preko 6m, ali vecinom se igra u Pioniru, pa zato nista od toga....Evropski portali ne smeju da lazu oko toga jer postoje sudovi koji ce staviti tacku na njih lazljve, i samo vi obicni ljudi ovde mozete bez kazne da se izvucete za lazi protiv naseg kluba i bilo kog drugog, u javnosti to ne bi smeli, a kamoli da iznosite neistine u medijima, za koje postoje dokazi i dokumentacija u Minhenu koja tvrdi suprotno od vasih lazi. Buzdet za plate igraca je 2.8m. U regionu Cedevita je najbogatija, prosle sezone takodje su bili sa 7m celokupnog budzeta kluba, sada je to verovatno nesto manje. oko trecina budzeta pa i jace se puni samo zbog EL, verujem da to nije uopste smesno, to je mnogo vise od vaseg ukupnog budzeta kluba koji se puni iskljcivo od drzavnih i mnogobrojnih sponzora, jer nista drugo nemate.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 25.01.2017
12:19

Евролига је наш БАНКОМАТ.

avatar
The Real Man
Wednesday, 25.01.2017
12:09

Svaka cast za svaku pobedu, nestvarno je ovo stvarno. Ali problem je sto ove jace ekipe koje su gotovo obezbedile top8 sigurno tempiraju formu za kraj sezone, a Zvezdi forma mora da padne do kraja, u to nema sumnje.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Wednesday, 25.01.2017
12:21

Zvezdina forma raste ovo nije najbolje od njih budi siguran u to!

avatar
The Real Man
Saturday, 08.04.2017
00:09

Jel Zvezdina forma raste? Jel nije ono bilo najbolje od njih? Jel sam bio u pravu? Pada Real a?

avatar
The Real Man
Wednesday, 25.01.2017
18:52

Ne verujem za Real. PAO pada.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Wednesday, 25.01.2017
15:56

Evo vidjeces pada Real u Madridu

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Wednesday, 25.01.2017
15:56
avatar
The Real Man
Wednesday, 25.01.2017
12:56

Ma da, kako ne. Pobedice i Golden Stejt. Budite realni malo. Isti taj Fener, CSKA, Makabi koje ste oducili od kosarke ce da vas pobedi u cetvrtfinalu sa 3:0.

avatar
nikola nikola1
Wednesday, 25.01.2017
12:23