Zvezda lako sa Valjevcima, stigla Zagrepčane!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.01.2016.
22:40
Izvor: Sportske.net

U poslednjoj utakmici 20. kola ABA lige, Crvena zvezda Telekom bez problema savladala ekipu Metalca i na tabeli se izjednačila sa zagrebačkom Cedevitom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pred oko 2.500 gledalaca u beogradskom ''Pioniru'', ekipa Dejana Radonjića je potvrdila uspon forme i ostvarila još jednu ubedljivu pobedu u regionalnoj ligi.

Aktuelni šampion je sa 86:74 savladao ekipu valjevskog Metalca, što je Zvezdi ukupno 15. trijumf od početka sezone u ovom takmičenju.

Pobeda domaćina nije nijednog trenutka bila dovedena u pitanje.

Valjevci su samo na početku uspeli da povedu sa 2-0 preko Majstorovića, posle čega je Kinsi uzvratio trojkom, a onda je Zvezda iz minuta u minut uvećavala vođstvo, pa je već na sredini prve deonice prednost crveno-belih postala dvocifrena - 13:3 posle poena Nemanje Dangubića.

Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 22:1 za Zvezdu, koja je dvostruko više postignutih poena imala i polovinom drugog kvartala, kada je na semaforu stajalo 32:16.

Do odlaska na odmor gosti su donekle ublažili prednost rivala (41:28), a u nastavku je Radonjićevom timu preostalo da rutinski privede posao kraju.

To su njegovi igrači i učinili i još jednom obradovali svoje navijače posle velikog evroligaškog trijumfa nad Panatinaikosom u Atini.

Doduše, u finišu je došlo do opuštanja crveno-belih, pa su Valjevci trojkom Rakićevića smanjili na 77-70 u 38. minutu. Više od toga nisu mogli.

Zanimljivo je da su domaći večeras na teren izašli u dresovima fudbalskog kluba Crvena zvezda, kako bi svojim kolegama čestitali na dominaciji tokom jesenjeg dela sezone.

Odličnu partiju u Zvezdi večeras je prikazao Nemanja Dangubić, koji je meč završio sa 17 poena, a pratili su ga Miler i Gudurić sa po 10.

U ekipi Metalca ubedljivo najbolji Majstorović sa 23 poena, dok je Rakićević upisao 13 poena.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke