Zvezda: "Ko 'zataškava' pokušaj ubistva u Skoplju?"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.11.2015.
14:58
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom oglasio se zvaničnim saopštenjem za javnost povodom incidenata u Skoplju tokom kojih je teško povređen jedan od navijača srpskog šampiona.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije u sredu je otputovao za Minhen na utakmicu petog kola grupne faze Evrolige ali se i pored važnosti meča sa Bajernom osvrnuo na ono što se pre tri dana dogodilo u Skoplju.

Petorica navijača Crvene zvezde iz Vranja napadnuti su u makedonskoj prestonici pred duel 9. kola ABA lige između MZT-a i šampiona Srbije, a tom prilikom je jedan od navijača zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Tim povodom danas se zvaničnim saopštenjem za javnost oglasio i KK Crvena zvezda Telekom koji je makedonsku policiju pozvao na odgovornost i podsetio da je, ne tako davno, u sličnom incidentu u Istanbulu Marko Ivković izgubio život.

Saopštenje KK Crvena zvezda Telekom prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda Telekom obaveštava domaću javnost, da je u organizovanom napadu, za koji smo saznali tek u utorak 10.11.2015.godine, u Skoplju teško povređen navijač našeg kluba Nikola Dodić.

KK Crvena zvezda pita makedonske vlasti i policiju, zašto o napadu u kome je učestvovalo više lica, nije informisan niko iz našeg kluba, ali i Republika Srbija, i ko to pokušava da "zataška" pokušaj ubistva koji se dogodio u jednoj skopskoj kafani.

Prema saznanjima do kojih je došao naš klub, u napadu je učestvovalo 15 -20 lica koji su napali petoricu navijača našeg kluba iz Vranja, kojim ničim nisu izazvali taj napad. Stefan Jovanović, Marko Jovanović, Slađan Stojanović, Miloš Jović i NIkola Dodić, zastali su u jednom lokalu, kako bi naručili hranu pred odlazak na utakmicu. Bez ikakvih jasno ispoljenih obeležja našeg kluba, i ponašanja koje je moglo da se protumači kao provokacija, napadnuti su u bašti lokala "Turist" u Skoplju, od strane više lica albanske nacionalnosti koji su bili naoružani noževima i palicama.

Nikola Dodić je zadobio ubodnu ranu od noža u leđa, i tom prilikom mu je povređena plućna maramica, takođe i povredu glave zadobijenu od bezbol palice, dok je Slađan Stojanović isečen nožem po licu. Svi ostali su zadobili više udaraca bezbol palicama.

KK Crvena zvezda Telekom obaveštava javnost da najteže povređeni Nikola Dodić, nije u životnoj opasnosti, ali da se i dalje nalazi na lečenju u bolnici u Skoplju.

KK Crvena zvezda Telekom kontaktirao je povređene navijače našeg kluba, i učiniće sve što je u njegovoj moći, da se ovaj slučaj rasvetli do kraja, i pronađu krivci za nešto što je moglo da se pretvori u još jedan slučaj sa tragičnim posledicama, poput onog u Istanbulu, kada je nastradao Marko Ivković
" navodi se u saopštenju.

Crvena zvezda Telekom u ponedeljak je gostovala skopskom MZT-u u okviru 9. kola regionalne lige i tom prilikom savladala šampiona Makedonije rezultatom 71:66.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 12.11.2015
20:25

nastavite da saljete delikvente , huligane i kriminalce sirom sveta pa se posle cudite kad vam ih vracaju u gipsu ili sanduku ... bio sam nekoliko puta u Skopju i jos vise puta sirom Makedonije , imam kuci salove od nekoliko klubova koje sam dobio u zamenu za sal Partizana ... NIKADA nisam imao ni najmanji problem , uvek sam se lepo proveo tamo i naisao na prijateljski docek ... jednostavno , kako radis tako ti se vrati ...

avatar
degrobarizator
Friday, 13.11.2015
00:27

A ti znas da su ovi momci kriminalci? Nije mi jasno kako mozes, samo na osnovu navijacke pripadnosti, da sudis o nekome. Kako radis tako ce ti se i vratiti...

avatar
predrag3
Thursday, 12.11.2015
19:00

Brate bodemo i mi pa niko ne dize frku. Sta se trazi to se dobije...

avatar
i.sarajevo
Thursday, 12.11.2015
17:46

bruka i sramota nasta skoplje spade,,,nekad bio divan grad lijepo bilo u njega otici a danas,,,

avatar
Friday, 13.11.2015
12:52

i danas je ... to nije problem Skopja , bio sam dosta puta i bilo mi je super ... ali zato sto znam da se ponasam ... kada bih otisao tamo i provocirao , urlao i prozivao , sigurno da bi prosao kao onaj lik

avatar
Raky_b
Thursday, 12.11.2015
17:12

tipicna dvolicnost....samo koji dan ranije navijaci Zvezde su izboli navijace Dinama, i to u trecoj zemlji u kojoj cak Zezda u to vreme nije niti igrala.no tome se ne pise, niti se Zvezda o tome oglasila...

avatar
Thursday, 12.11.2015
21:11

Pa ni u Skoplju crvena zvezda nije igrala, ne znam šta će zvezdini navijači tamo kada njihov košarkaški klub skoro da i ne postoji?!

avatar
zoki 67
Friday, 13.11.2015
09:35

Gde si kralju, pa ti i dalje zivis u uverenju da Zvezda ne postoji. Taj vas san nikako da se ostvari.