Zvezda kao Jovanča - Prevaljeni kilometri za divljenje!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.03.2016.
18:17
Izvor: Sportske.net

U jeku martovskog paklenog ritma u koji je ušao srpski šampion, napravićemo osvrt na putašestvije crveno-belih u tekućoj sezoni.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije nalazi se na putu ka plasmanu u četvrtfinale Evrolige, a jedna pobeda crveno-bele deli od prolaska u finale regionalnog takmičenja i šanse da se bori za odbranu trofeja.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom do danas su odigrali 49 takmičarskih utakmica u tri različita takmičenja, a samo u poslednjih petnaestak dana ekipa je prevalila više od 10.000 kilometara.

Taj podatak nas je naterao da uzmemo digitron u ruke i da se pozabavimo putašestvijem Crvene zvezde Telekom po Evropi u sezoni 2015/2016!

Kilometražu smo računali samo u Evroligi, a na nju ćemo dodati i paušalnu brojku koja se tiče odlaska na mečeve regionalnog šampionata. Tome treba dodati i putovanja od aerodroma do hotela, zatim odlaske u hale i sve to množiti sa dva što na kraju daje impozantne brojke.

Pođimo od prve faze Evrolige u kojoj su crveno-beli gostovali u nekim od najlepših evropskih gradova. Košarkaši Crvene zvezde Telekom putovali su u Madrid, Moskvu, Minhen, Strazbur i Istanbul.

Da se radi o turističkim posetama pomenutim gradovima moglo bi se reći da su crveno-beli mogli da uživaju, ali je za odlazak na evroligaške mečeve u navedene metropole ekipa Dejana Radonjića izgubila mnogo energije.

Računajući kilometražu vazdušnom linijom, košarkaši Crvene zvezde Telekom prevalili su 12.803 kilometara tokom prve faze takmičenja u Evroligi!

Pomenuta putovanja u već navedene gradove dešavala su se u periodu od 22. oktobra, kada je Zvezda gostovala Real Madridu, do 11. decembra, kada je odigrana poslednja utakmica na gostujućem terenu u grupi "A" protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

Grupa E
Foto: euroleague.net

Druga faza takmičenja u Evroligi, popularnija kao TOP 16 faza, za crveno-bele je startovala 30. decembra 2015. godine gostovanjem u Istanbulu. Zvezdu još čekaju gostovanja u Krasnodaru i Zagrebu, što znači da će na kilometražu o kojoj će biti reči u narednim redovima biti dodato 3.812 kilometara.

Do danas su košarkaši Crvene zvezde Telekom, računajući samo TOP 16 fazu, gostovali u Istanbulu (tri puta), Atini i Malagi, a na tim putovanjima prevaljeno je 11.011 kilometara.

Sada možemo da se vratimo na gore pomenuto i da podvučemo crtu kada je TOP 16 faza u pitanju. Kako bi odigrali sedam utakmica druge faze takmičenja u Evroligi crveno-beli će prevaliti ukupno 14.823 kilometara.

Računajući prve dve faze Evrolige košarkaši Crvene zvezde Telekom preći će put dug 27.626,4 kilometara, a to je samo distanca koja se prevali vazdušnom linijom do gradova u kojima je šampion Srbije gostovao!

Kada uzmete u obzir kilometražu koja je prevaljena u regionalnoj ligi i "sitnih" distanci od aerodroma do hotela i hala cifra premašuje 30.000 kilometara i lagano se bliži ka obimu zemljine kugle (40.075).

Posle svega rečenog, ostaje nam da poželimo crveno-belima da dodatno pojačaju kilometražu putovanjima u Baskiju, Barselonu ili Madrid, a najveći uspeh bi bio kada bi Zvezdino putašestvije bilo okončano putovanjem u Berlin na fajnal-for Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CIA,BIA,Mali Zeleni
Monday, 21.03.2016
20:38

Prvi komentar od navijaca kluba KK Sledeca sezona..

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Monday, 21.03.2016
19:32

Ma ti si samo mala kk czv sledeca.....

avatar
Lord of Nottingham
Monday, 21.03.2016
20:24

Koliko li je kilometara prevalio Partizai?

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Monday, 21.03.2016
20:39

SAMPION EVROPE 1992

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 21.03.2016
20:31

A tebe svakim danom boli sve vise , obrisi suze i uzmi da radis nesto u zivotu , ovo ce potrajati.