Zvezda - Kako do Fajnal-fora Evrolige? Kakav tim će imati sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.05.2017.
12:41
Izvor: Sportske.net, Sportnetwork TV

Prvi čovek Crvene zvezde napravio osvrt na učinak u dosadašnjem delu sezone, uz pogled ka sledećoj u kojoj se očekuje i istorijski korak više.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mts su u poslednjih par sezona uspostavili dominaciju u regionu, pokazali da su respektabilan tim i u elitnom evropskom takmičenju, gde su prošle sezone igrali u četvrtfinalu, a ovog proleća im je taj rezultat ''za dlaku'' izmakao i pored nezaboravnih pobeda nad najjačim ekipama u Evroligi.

Bez obzira na to, u Zvezdi su u potpunosti zadovoljni učinjenim, pogotovo jer su već osvojena dva trofeja - u Kupu Radivoja Koraća, pa u ABA ligi, čime je obezbeđen još jedan plasman u Evroligu.

Činjenica da će se sledeće sezone u Beogradu održati završni turnir (fajlan for), Zvezdine ambicije u Evroligi neminovno rastu, što je u intervjuu za ''Sportnetwork TV'' potvrdio i predsednik Crvene zvezde mts Nebojša Čović.

''Rano je, ali okvirna strategija je poznata. Sačuvaćemo jezgro tima zbog kontinuiteta. Isto važi i što se tiče stručnog štaba, odnosno bar su nam takva razmišljanja. Pravićemo tim u skladu sa željama i realnim mogućnostima.

Želja je pokušati doći do Fajnal-fora, koji će biti održan u Beogradu. Naravno, to ne možemo da obećamo sigurno. To znači da želimo da napravimo što bolji rezultat u Evroligi, da ponovo ostvarimo cilj osvajanja ABA lige, ali za sve to su potrebni uslovi, koji
zavise od finansija'', izjavio je Čović.

On je takođe naglasio i koliko Zvezdini uspesi u Evroligi znače i za Beograd i za Srbiju.

''Zvezda nije privatni, ni lični klub, ona daje veliki doprinos i Beogradu i Srbiji. Kada pogledamo sezonu 16/17, mi smo jedini klub koji je ostao u Evropi do aprila. Sticajem okolnosti, mada ima i malo 'više sile', nismo ušli u plej-of",
poručio je Čović.

Njegov kompletan intervju možete da pogledate OVDE.

Dakle, za očekivati je da Zvezda, koja je ove sezone bila prejaka za ostale ekipe u regionu, bude bar za nijansu jača, a ove zime i proleća je pokazala da može ravnopravno da se nosi i sa najjačim ekipama na Starom kontinentu.

Čini se da će ipak najveći izazov tokom leta biti kako da se sačuva to ''jezgro'' ekipe o kojem je govorio Čović, ako se ima u vidu da su se već pojavile informacije kako najveći španski klubovi žele Jovića, Gudurića, Lazića...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manitu
Sunday, 07.05.2017
14:39

KK sledeca sezona ce biti za kos razliku kakav crni final4

avatar
svojnasvome
Sunday, 07.05.2017
14:21

Vi dajte doprinos....partizan igra na 4 FF pa nikim ne padne pamet organizacija u bgd.....ko da vas finanisra drzava? Ma hajde bre...dosta...hoces sve brzo i preko noci a? E to se stvara decenijama a ovo tvoje pravljenja necega sto nema realne temelje vodi do vo brzog raspada sistema....samo gledajte. Pogotovo sto to radis na apsolutnom gusenju drugih pre svega drugog kluba

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 07.05.2017
13:59

Bice dosta lakse sacuvati tim nego prosle sezone, iz vise razloga. Nama prvotimci i glavni igraci nisu bili stranci ove sezone, kao sto je to bio slucaj sa Milerom , Cirbesom i Kinzijem prosle godine. Ekipa nam pre svega, nije nesto ni skupocena, niti ima neka velika imena, poprilicno je to skroman tim za evropske okvire, sa manje vise skormnim primanjima...igraci su pod ugovorima, gde svi osim Simona i Laze (koji ce produziti), imaju ugovore za sledecu sezonu, a neki cak i visegodisnje. Stranci poput Woltersa i Diona ce otici, naplatiti svoje role iz ove sezone, i to ne mozemo zaustaviti, ipak uvek se mogu naci bolji ili korisniji, pa cak mozda i oni koji ce prestavljati pun pogodak, kao sto je to bio Miler kao clan druge petorke EL. Cinjenica je da necemo imati nesto mnogo veci budzet, ili nesto znacajno kvalitetniji roster, i to moraju svi da shvate. Malo ce nam olaksati strana sponzorstva koja jurimo i mozda dogovorimo, kao i to sto smo ove sezone iskasirali milionce od EL, ipak je sve to jako tanko i tim ce nam uvek biti slican sa kvalitetom, pa cak i naredne sezone, a od nase igre zavisi da li cemo izgldedati bolje i uraditi vise. Pokazali smo kao i uvek, da nam i ne treba mnogo da bi bili konkuretni i dostojni za cetvrtfinale, u igri barem do samog kraja uprkos svim problemima i kasnim sastavljanjem tima. Za sada je gotovo sigurno da cemo iz filijale prekomandovati Boldena, kao drugu cetvorku, on ima problem sa iskustvom za jaca takmicenja i utakmice, veoma je mlad i trebace dosta da se radi sa njim, ali svakako ubedljivo najjeftinije i najbolje resenje nam prestavlja. U principu gotovo citav tim ostaje na okupu, jer okosnicu tima cine nasi igraci, i uz par izmena i dobrih pojacanja bicemo jos bolji. Razlika izmedju ove i naredne sezone je da cemo sastaviti tim na vreme, necemo cekati 3 meseca na pleja i 6 meseci na centra, i necemo krpiti pozicije iznudjenim situacijama gde krilni igrac se stavlja na poziviju krilnog centra, a cista cetvorka glumi centra (vecinom bezuspesno) citave godine... Treba samo razdvojiti zelju od cilja, i to svi moraju da razumeju, jer nasa zelja je sigurno da odemo do kraja i osvojimo EL, ali to nije realno, dok cilj koji moramo da ispunimo je osvajanje Jadrana kao i uvek i to je vec realno i u nasem domenu moci. Samo da sastavimo ekipu na vreme, i da nas zaobidju povrede, i sledeca sezona moze biti veoma lako dosta uspesnija od ove, bez obzira na slican budzet, jer novac ne igra, vec srce nasih junaka, uigranost naseg tima pod odlicnim vodjstvom naseg trenera i velikim zalaganjem citavog strucnog staba.

avatar
Dado35
Sunday, 07.05.2017
13:50

Mozete samo sanjati final four 😂😂😂

avatar
Sunday, 07.05.2017
13:27

A sto ste takvi Hahaha

avatar
Nikola_pg
Sunday, 07.05.2017
17:05

Hahahahahahahahahahaha..... aaahahahahahaha..... a jesi vickast, hahahahahahaha.... evo zaustavit se ne mogu..... nije tastatura za svakog.

avatar
Monday, 08.05.2017
14:53

Je l' tebi dobro? Editovali su mi komentar (nikada ne bih ostavio tako bez tacke na kraju), siguran sam da nemas pojma o cemu sam pisao.

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 07.05.2017
13:01

Koji poltron...

avatar
Sunday, 07.05.2017
12:46

-Nasa ambicija je da osvojimo i prvenstvo Srbije koje za NEKE, kako pricaju, nije vazno ili mozda nije vazno samo kada ga osvoji crvena zvezda-. Opet on sa tom pricom, nikad nece izaci iz nase senke

avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 07.05.2017
15:05

Pa zar nije Dzile alibi trener rekao kako je kup devolvirano takmicenje? Ne treba ni ovaj da se hvata za to ali definitivno da to sto je rekao nije daleko od istine.

avatar
Monday, 08.05.2017
14:55

Koliko ja znam, to je rekao Dule, a kaze se devalvirano. Ne mora da se hvata uopste, ali i ako se hvata, ne mora to da ponavlja po milijarditi put jer stvarno ne vidim smisao toga. Sve preko jednog je preterivanje, a cisto sumnjam da on razume da je to receno u afektu, a tek sam siguran da ni sam ne zna zbog cega to ponavlja...