Zvezda - Još jedna pobeda i slavlje može da počne!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 29.11.2014.
11:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nalaze se pred vratima TOP 16 faze ali rezultati utakmica 7. kola govore da ništa još nije gotovo. Kreću kalkulacije, šta treba crveno-belima?

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Pre početka evroligaške sezone verovalo se da će najviše uzbuđenja biti u grupi "C" u koju je žreb stavio čak pet timova učesnika TOP 16 faze u minuloj sezoni.

Posle sedam odigranih kola grupne faze elitnog takmičenja tabele govore da je najinteresantnije u grupi "D" u kojoj i poslednjeplasirani tim na tabeli i dalje ima šanse za plasman u TOP 16 fazu.

Tabela

Jedini srpski predstavnik u Evroligi za sada se odlično kotira pošto posle sedam odigranih utakmica zauzima drugu poziciju na tabeli sa skorom 4-3. Bolji od Crvene zvezde Telekom trenutno je samo Olimpijakos koji je prvi poraz doživeo tek na gostovanju u Vitoriji.

Upravo je neuspeh Olimpijakosa i poraz Galatasaraja u Valensiji uneo totalnu neizvesnost u grupu "D" tri kola pre kraja prve faze takmičenja.

Grci su sigurni učesnici TOP 16 faze, imaju tri pobede više od petoplasiranog Neptunasa koji do kraja ukršta koplja sa Galatom i Valensijom a ne treba zaboraviti da u narednom kolu gostuje baš u Atini.

Što se Crvene zvezde Telekom tiče, kalkulacija je mnogo pošto crveno-beli mogu do plasmana u TOP 16 sa skorom 4-6, dok bi još jednim trijumfom Zvezda bez problema obezbedila nastavak takmičenja!

Ekipi Dejana Radonjića ne ide na ruku to što u naredna dva kola gostuje Valensiji i Olimpijakosu i što bi eventualni porazi na ta dva meča, uz splet drugih okolnosti, mogao da nametne imperativ pobede u poslednjem kolu kada u "Areni" gostuje Laboral Kuća.

Iz trenutne perspektive, a pogledom na raspored do kraja takmičenja u grupi "D", najviše šansi za plasman u TOP 16 fazu imaju Galatasaraj, Crvena zvezda Teleom i Valensija.

Ukoliko rezultati preostalih utakmica budu realni izvesno je da će Zvezda takmičenje završiti sa 5 pobeda i isto toliko poraza a isti učinak mogla bi da ima i Valensija koja preostale dve od tri utakmice igra na domaćem terenu.

Galatasaraj je u najboljoj poziciji jer ima skor 3-4 a u naredna dva kola dočekuje Laboral Kuću a potom gostuje Neptunasu. Poslednju utakmicu u grupi "D" Turci ponovo igraju pred svojim navijačima ali protiv Olimpijakosa. Može se, međutim, očekivati da Turci u naredna tri meča ostvare dve pobede.

U takvoj postavci stvari gubitnici će biti Laboral Kuća i Neptunas ali svakako da treba videti kako će se završiti mečevi osmog kola i koliko će posle njih stanje na tabeli biti jasnije.

Ako ćemo realno, Galatasaraj i Olimpijakos imaće još po jednu pobedu posle duela sa Laboral Kućom i Neptunasom, dok će od velikog značaja biti rezultat utakmice Valensija - Crvena zvezda Telekom koji za domaći tim predstavlja biti ili ne biti.

Evo i parova do kraja grupne faze takmičenja:

8. kolo
Galatasaraj - Laboral Kuća
Olimpijakos - Neptunas
Valensija - Crvena zvezda Telekom

9. kolo

Neptunas - Galatasaraj
Olimpijakos - Crvena zvezda Telekom
Laboral Kuća - Valensija

10. kolo

Valensija - Neptunas
Galatasaraj - Olimpijakos
Crvena zvezda Telekom - Laboral Kuća

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke