Zvezda je više od regionalnog lidera?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.12.2015.
16:42
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

To je jedan od utisaka prvog čoveka crveno-belih Nebojše Čovića posle drugog uzastopnog plasmana Zvezde u Top 16 Evrolige.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Mnogi su se pribojavali kako će ekipa Zvezde izgledati ove sezone posle odlazaka Bobija Marjanovića, Nikole Kalinića, Čarlsa Dženkinsa, Jake Blažiča, suspenzije Vilijamsa, a ispostavilo se da crveno-beli ponovo imaju moćan tim, koji možda ostvari i još veće domete u Evropi nego prošlosezonska ekipa.

Jer, posle svega što je Zvezda pokazala u dueluma sa Realom, Huimkijem i Bajernom, kako se vraćala u najvažnijim trenucima i pravila preokrete, potvrdilo se da ovaj Radonjićev tim može zaista mnogo ove sezone.

Naravno, posebno treba odati priznanje treneru Dejanu Radonjiću, koji je neopravdano potcenjivan i omalovažavan od strane mnogih posle svakog Zvezdinog poraza.

Podsetimo, on je u javnosti ocenjen kao glavni krivac kada je Zvezda ispustila prednost u Strazburu, a sada su veoma retki oni koji će ga pohvaliti kada je njegov tim nadoknadio desetak poena zaostatka u duelima sa Realom ili Bajernom, u ključnim mečevima za plasman u Top 16.

Posle svega što smo do sada videli, kao i ako se ima u vidu grupa u kojoj će se crveno-beli takmičiti u Top 16 fazi, utisak je da Zvezda više nema koga ni čega da se plaši i da s punim pravom može da se nada jednom od mesta koje vodi među osam najboljih u Evropi.

Naravno, u klubu su veoma zadovoljni ostvarenim rezultatima na evropskoj sceni, a prvi čovek Zvezde Nebojša Čović veruje da će ovi uspesi samo dodatno doprineti da prvak ABA lige ima svoje mesto i naredne sezone, u novom sistemu takmičenja.

''Zvezda je bila lider u formiranju nove ABA lige, za koju očekujem da bude mnogo zdravija od prethodne. Crvena zvezda je i više od regionalnog lidera. Kada pogledate 'Pionir' u mečevima sa Realom, Himkijem i Bajernom, ili 'Arenu' kada smo igrali sa Uniksom i Budiveljnikom, pitate se ko to ima u regionu?

Košarka se i igra zbog navijača, čijim sam ponašanjem izuzetno zadovoljan. Utakmica sa Bajernom protekla je bez greške, bez ijedne uvrede, žao mi je samo što neki sa ulaznicama nisu uspeli da uđu u dvoranu. Radićemo na tome da se takve stvari ne događaju'',
istakao je Čović u razgovoru za ''Novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
сочинитељ
Sunday, 20.12.2015
19:38

тако је!озбиљан клуб са транспарентним пословањем,промоцијом младих играча,навијача који не праве инциденте (не сећам се да ли смо икада платили казну због неспортског понашања у ел)...и већа би корист била за европску кошарку да ми добијемо стално учешће него неки турски,француски,пољски,немачки или италијански прволигаш...џаба им милиони кад немају оно од чега и за шта кошарка живи

avatar
SMRT BERLUSKONIJU!!!
Sunday, 20.12.2015
18:17

Da, ranije mu nije bila dobra regionalna liga, a sad je sve OK i super je Hahaha

avatar
SMRT BERLUSKONIJU!!!
Sunday, 20.12.2015
18:16

Tako je, vi ste (belo)svetska prevara:-D

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 20.12.2015
17:55

najjaci su mi ovi grobari sto stalno nesto komentarisu, a ne znaju sta ce od svojih problema

avatar
Gospodin grobar
Sunday, 20.12.2015
17:45

Zato su treci na tabeli...

avatar
Loading...
Sunday, 20.12.2015
17:57

Zato smo u TOP 16,dok institucija igra jednu utakmicu nedeljno,protiv uvek neugodnih Tajfuna,Sutjeske,Metalca i ostale masinerije :)

avatar
pjer
Sunday, 20.12.2015
18:29

prosto mi ispunite srce kad vas vidim tako hrabre posle dve decenije menjanja naziva, liga, velikih predsednika i pobesnelih igraca koji imaju milione pregleda na you tube

avatar
Jovan Stanisavljevic
Sunday, 20.12.2015
17:59

A vi gde ste? Kako je u evropskim takmicenjima? Puno srece vam zelim.