Zvezda izgubila "bratski derbi" na Kritu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.09.2016.
21:15
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od Olimpijakosa u polufinalu "Heraklion kupa" koji je ovog vikenda na programu na grčkom ostrvu Krit.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Šampion Srbije i regionalne košarkaške lige poražen je večeras u polufinalu "Heraklion kupa" na Kritu, pa će u nedelju igrati za treće mesto protiv izraelskog Hapoel Jerusalima.

Bolji od Crvene zvezde mts bio je atinski Olimpijakos koji je u drugom polufinalnom susretu na pomenutom međunarodnom turniru slavio rezultatom 86:74 (26:16, 21:18, 20:24, 19:16) pa će u nedelju odmeriti snage sa turskim Efesom.

Olimpijakos je tokom većeg dela meča, a posebno u prvom poluvremenu, bio bolji rival od "bratske ekipe" iz Beograda koja je samo u druge dve deonice uspela da pokaže nešto kvalitetniju igru.

Atinski crveno-beli su već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost, a do odlaska na odmor stigli su do 15 poena viška.

Ekipa Dejana Radonjića prikazala je mnogo bolju igru u drugom poluvremenu, što je proisteklo iz bolje kontrole skoka, posebno kada je Milko Bjelica u igri, ali i zbog boljeg protoka lope u napadu.

Sputili su crveno-beli iz Beograda u poslednjoj deonici zaostatak i na jednocifrenu razliku ali ih šut nikako nije poslužio u trenucima kada je trebalo da uhvate priključak a tu je bio i raspoloženi 'Bili' Spanulis koji nije dozvoljavao da Olimpijakos ispusti zasluženu pobedu.

Novajlije iz tabora Crvene zvezde mts prikazale su sasvim pristojne partije. Milko Bjelica je postigao 12 poena koliko i Ognjen Kuzmić, dok je povratnik u redove beogradskih crveno-belih Čarls Dženkins ubacio samo 5 poena.

Po osam poena za ekipu Dejana Radonjića postigli su Luka Mitrović i Branko Lazić, a Nemanja Dangubić i Marko Simonović dodali su po sedam poena.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Vasilis Spanulis sa 15 poena, pratio ga je Grin sa 14, dok je Mancaris postigao 11 poena.

Šampion Srbije će u nedelju od 17 časova igrati za treće mesto na turniru protiv Hapoela iz Jerusalima, dok će Olimpijakos u finalu igrati protiv Anadolu Efesa.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke