Zvezda ili Partizan - Ko će pre do Dangubića?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.07.2014.
18:24
Izvor: Sportske.net, Sport

Do pre par dana, Nemanja Dangubić se u medijima pominjao kao potencijalno pojačanje Partizana ovog leta, ali izgleda da se u trku za talentovanim košarkašem uključila i Crvena zvezda Telekom.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Kako se bliži početak priprema naših najboljih košarkaških klubova za narednu sezonu, tako je sve više i spekulacija u vezi sa potencijalnim pojačanjima Zvezde i Partizana.

Predstavnik Srbije u Evroligi naredne sezone već je povukao prvi potez, angažovao je reprezentativca Nikolu Kalinića iz kragujevačkog Radničkog, dok su u redovima šampiona Srbije do sada isključivo bili aktuelni odlasci.

Trener Partizana Duško Vujošević u ovom trenutku sigurno zna samo to na koje igrače iz šampionskog sastava neće moći da računa u narednoj sezoni, taj spisak je poduži, a kad su u pitanju pojačanja, i dalje nema poteza koje navijači željno iščekuju.

Jedan od tih poteza svakako bi bio i transfer reprezentativca Nemanje Dangubića iz Mega Vizure. Delovalo je da bi on mogao da bude jedno od izvesnijih pojačanja crno-belih, ali kako prenosi današnji ''Sport'', sada je ozbiljno interesovanje za njega pokazala i Crvena zvezda Telekom, čiji je veliki adut, svakako, pružanje prilike potencijalnim pojačanjima da nastupaju u najjačem evropskom takmičenju - Evroligi.

Partizan u narednoj sezoni tu privilegiju neće imati, što će se neminovno odraziti i na zainteresovanost igrača na tržištu da ovog leta dođu u redove crno-belih, pogotovo imajući u vidu velike finansijske teškoće Partizana i probleme sa zaostalim dugovanjima bivšim igračima.

''Prioriteti su da nađem klub u kome ću imati minutažu, značajnu ulogu i ako mogu da biram, da taj klub igra evropsko takmičenje i ima velike ambicije'', prenosi ''Sport'' Dangubićeve reči na tu temu.

Ali, ono što mnoge talentovane košarkaše privlači Partizanu jeste rad sa trofejnim trenerom Duškom Vujoševićem, što je nedavno istakao i Slovenac Edo Murić, koji se takođe pominje kao jedno od mogućih pojačanja crno-belih.

Dakle, sve je još uvek u sferi nagađanja, ali se stiče utisak da bi borba ''večitih'' za Dangubića mogla uskoro da dobije na intenzitetu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke