Zvezda i Olimpijakos pišu istoriju!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.11.2014.
17:01
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Dva ''bratska'' crveno-bela kluba u petak će odigrati svoj prvi zvanični meč, u četvrtom kolu Evrolige.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Baš zbog te činjenice, duel Zvezde i Olimpijakosa će imati i istorijski značaj, ali meč u ''Areni'' pre svega privlači ogromnu pažnju zbog izvanredne forme u kojoj se nalaze i beogradski i pirejski crveno-beli.

Ipak, prilika je da se podsetimo i prethodnih, doduše prijateljskih mečeva Crvene zvezde i Olimpijakosa.

Prema podacima Zvezdinog zvaničnog sajta, Zvezda i Olimpijakos su prvi put odmerili snage u prijateljskom dvomeču 9. i 10. maja 1972. godine u Atini.

U premijernom meču beogradski crveno-beli su slavili rezultatom 82:81, a u revanšu Atinjani su bili bolji 77:73. Na naredne mečeve čekalo se punih 19 godina, a dvomeč je ponovo organizovan u glavnom gradu Grčke 15. i 16. septembra 1991. godine.

Prvi duel je bio zatvorenog tipa, praktično trening utakmica sa koje nema tragova o rezultat. Drugi meč odigran je u sklopu  turnira u Atini na kome je Olimpijakos pobedio rezultatom 89:81. Posebna zanimljivost kad je u pitanju ovaj meč je da je Žarko Paspalj u trijumfu Atinjana posigao čak 41 poen.

Sledeći meč odigran je na turniru u Beogradu 1995. godine, sezonu pre nego što će Olimpijakos po prvi put postati šampion Evrope.

Zvezda je tada slavila rezultatom 64:60. U poslednja dva prijateljska meča koja su se igrala 1996. i 1997. godine, oba puta slavio je Olimpijakos 71:57, odnosno 77:70.

Ipak, sve je to bila samo predigra za pravi spektakl kakav će nam Zvezda i Olimpijakos prirediti u petak od 19 časova u našoj najvećoj dvorani.








Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke