Zvezda i Mega imaju igrače u TIMU SVETA, koji će se suprotstaviti Amerima!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.03.2017.
19:08
Izvor: Sportske.net, Eurohoops

Još jedno veliko priznanje našoj košarci, našim klubovima, ali i ABA ligi.

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Kako je danas preneo ''Eurohoops'', Crvena zvezda mts i Mega Leks imaće svoje predstavnike u juniorskom Timu sveta koji će 7. aprila u ''Moda Centru'' u Portlandu odigrati utakmicu sa juniorskom reprezentacijom SAD -  događaj poznatiji kao ''Nike Hoop Summit''.

Zvezdin predstavnik biće Boriša Simanić, dok će Megu predstavljati nemački internacionalac Kostja Mušidi.

Uz njih je još samo dvojica evropskih košarkaša izabrano u Tim sveta, i to Litvanac Tadas Sedereskis iz Baskonije i još jedan Nemac, Hartenštajn iz Žalgirisa.

U ovaj tim su birani najbolji igrači iz kategorije U19, a preostala osmorica koji će kompletirati ekipu od 12 igrača su:

Šai Gildžous-Aleksander (Kanada), Lindel Vidžinton (Kanada), Nikil Aleksander-Voker (Kanada), Angus Glover (Australija), R.J. Baret (Kanada), Felipe Dos Anhos (Brazil), Nik Ričards (Jamajka) i Ikečukvu Obiagu (Nigerija).

Tim sveta je u poslednjih šest godina ostvario četiri pobede nad Amerikancima, a mi se nadamo da će Simanić i Mušidi dati značajan doprinos da se taj skor još više popravi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rivarinho
Wednesday, 15.03.2017
21:08

KK Crvena Zvezda - zivi spomenik istorije svetske kosarke!

avatar
3x3
Wednesday, 15.03.2017
20:54

Sta bi tek bilo sa njim da ne stagnira evo vec 2 godine vec da dobija sansu. Radonjic ga ubaci kad Zvezda vodi 30 razlike tek poslednji minut. Jednostavno nece da mu da sansu.

avatar
Lakarijee
Wednesday, 15.03.2017
21:47

Dobijao je on sansu ali jednostavno mora jos da napreduje, udje napravi 3 faula za 3 minuta, bice dobar ali polako bez zaletanja

avatar
Lakarijee
Thursday, 16.03.2017
18:51

Dobijao je dovoljno, i Guduric je dobio na pocetku toliko i odma iskoristio, Borisa mora jos da napreduje i fizicki da se popravi, ne moze da odbrani duel sa krilnim centrima nikako i odma udje u problem sa faulovima, zato ne moze Radonja samo na njega da se oslanja, do njega je da li ce naporno da radi ili da prodje kao Rebic, ne moze u zvezdi da igra samo talenat, mora biti izgradjen kosarkas koliko toliko da bi se nosio u evroligi. Da imamo slabije rezultate opet bi se pljuvao Radonja sto je rasprodao ekipu i nije nikog doveo nego pustio klince.

avatar
3x3
Thursday, 16.03.2017
13:05

To su fore za malu decu. U ovom slucaju nema opravdanja za Radonjica. Gde i kad je dobijao sansu? Umesto da ima veliku minutazu kad je u ABA sve bilo reseno, on greje klupu i ne udje ni minut. Kao da bi zbog njega utakmica bila izgubljena. Bez zaletanja, a decko 19 godina ove godine, pa kad ce dobijati sansu ako ne sad? Neka napravi i 5 faulova, to mu je skola, tako se uci i tako ce videti gde je pogresio, a ne tako sto sedi na klupi po ceo mec i bude ubijen u pojam i izgubi volju.

avatar
La Joya
Wednesday, 15.03.2017
20:28
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 15.03.2017
21:38

On je prerastao taj nivo takmicenja i pretpostavljam da ga Real Madrid nije pustio.

avatar
ugaseni zivoti
Wednesday, 15.03.2017
20:25

A zasto nema nikog iz samoprozvane institucije?