Zvezda i bez Boriše Simanića u sledećoj sezoni?!

Autor: Darko Mitrović
subota 15.07.2017.
15:34
Izvor: Sportske.net, eurobasket.com

Na pomolu još jedan odlazak iz Crvene zvezde mts ovog leta.

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Ovoga puta, u glavnoj ulozi je 19-godišnji Boriša Simanić, koji je, prema informaciji koju je danas objavio ''Eurobasket'', prešao u Mega Bemaks na jednogodišnju pozajmicu.

Tako je Crvena zvezda mts posle Voltersa, Tompsona, Dženkinsa, Mitrovića, Simonovića i Jovića, a po svoj prilici i Kuzmića, ostala (bar na godinu dana) i bez igrača od koga se očekivalo da u nastupajućoj sezoni potvrdi veliki talenat koji je pokazivao u juniorskoj konkurenciji.

On je prošle sezone u domaćem šampionatu ostv ario učinak od 4 poena po utakmici na devet odigranih mečeva. U Evroligi je upisao dva nastupa, sa učinkom od jednog poena i 1.5 skoka, dok je u ABA ligi na 12 mečeva ostvario prosečan učinak od 2.9 poena i 1.3 skoka.

Početkom ove godine, on je uspostavio saradnju sa agencijom Beobasket i postao klijent vodećeg ovdašnjeg menadžera Miška Ražnatovića, pa ovakav epilog i ne iznenađuje, iako su mnogi verovali da se brojnim odlascima ovog leta otvorilo mesta za Simanićevu značajniju ulogu u Zvezdi.

Očigledno, na tu priliku će morati još da sačeka, tačnije izbori kroz nastupe u Megi sledeće sezone. Ipak, još uvek se očekuje potvrda ove informacije i iz Zvezde i iz Mege.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 15.07.2017
17:54

Ovo je dokaz da ce Zvezda imati pristojan roster uprkos egzodusu ovog leta. Sto se samog Simane tice,najbolja opcija koja je mogla da mu se otvori je upravo Mega. Rad sa Milojem ce mu pomoci a dobice i preko potrebnu minutazu.

avatar
Professor
Saturday, 15.07.2017
17:41

Rakicevic takodje ide na pozajmicu... U FMP.

avatar
R E V O L T
Saturday, 15.07.2017
17:12
avatar
sawyer james
Saturday, 15.07.2017
17:04

mislio sam da ce ove sezone biti rezerva boldenu,ali nazalost izgleda da nece

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 15.07.2017
16:42

Ako Misko i Borisu uspe da gurne u NBA i to da ima tamo pristojnu minutazu, a a sve je verovatnoca da oce, jer se u NBA traze takvi igraci koji su visoki i pokretni i gde mogu da pokriju cak i tri pozicije, ne bi me cudilo da mladi igraci pocnu da izbegavaju Partizan i Zvezdu.

avatar
Z
Saturday, 15.07.2017
17:13

Druze, Mega je vec sada primaran cilj svih klinaca....i to ne samo u Srbiji. Ne kazem da se czv i par izbegavaju ali svi znaju kako se radi u Megi i koje su dalje mogucnosti.

avatar
Professor
Saturday, 15.07.2017
16:10

Nije neki talenat, pokazao se jer ima odlicne predispozicije i vrlo je visok za svoju poziciju (209), u juniorima tako mozes da dominiras ali u profi kosarci ot toga nema nista. Slabe kretnje, los u odbrani, siluje u napadu. Stil igre i njegove karakteristike vise odgovaraju NBA-u gde je sve ovo nevazno. Kad ga Misko bude poslao preko Zvezda ce uzeti pare i to je najvise sto se od njega moze izvuci. Mnogo veci talenat je Radanov recimo, od njega stvarno ocekujejem da bude prvi plej kroz koju godinu.

avatar
Saturday, 15.07.2017
17:11

sta kazes na neko suncanje, kupanje na Adi, Strandu... bez interneta. Nije ovo brate za tebe :D ti pricas o decku koji ima 18-19 god da na poziciji 4. koju pokriva trenutno razbija u seniorskoj selekciji. Covek je ogroman talenat ali on nema prostor da ga ZVEZDA istrpi... Kao sto ne bi imao ni Jokic u zvezdi... Mega pusta divlju kosarku, trcanje, sansa mladim igracima. U zvezdi de igra sablonski ono sto je spremano na treningu, ne gledajuci na ucinak pojedinca. Bitno je da ste tu prvi da kritikujete a mace sa praga vecina vas nije bacila..

avatar
Professor
Saturday, 15.07.2017
19:10

Trpela bi njega Zvezda kao sto je trpela i Gudurica i Mitrovica ali je stvar u tome sto je decko lenj, da se pokazivao na treningu pruzio bi mu Radonja sansu ali ovaj se ne zalaze dovoljno. Radonja je jednom rekao da zeli da mladi igraci nece ulaziti ni na plus 30 dok to ne zaslzue jer ako bi usli na tu razliku to bi znacilo da su im minute obezbedili saigraci koji su doneli tu razliku a ne oni sami. Nikad mi nece biti jasno sto se hvatate da komentarisete kad nemate predstavu.

avatar
Professor
Saturday, 15.07.2017
19:02

Kakav bre ogroman talenat, dominirao je u juniorima zato sto je bio fizicki dominantan a ne zato sto je talentovan, neam sut ni osecaj za asistencija pa gde ti vidis njegov talenat!!?? Ne treba on da razbija u seniorima ali treba da igra bar pristojno a on ni na treningu ne moze da se dokaze, da se dokazao dobio bi sansu kao i Guduric. igra cetvorku a ima 70 kila, ajde da se ne zezamo pa ne postoji igrac u ABA ligi kog on moze da ugura pod kos. Ledjnu igru nema, odbranu ne igra, nema apsolutno nijedan deo igre u kome je fenomenalan sem te fizikalije. Ti koji verovatno nisi pogledao nijednu utakmicu Simanica vec si gledao statistiku meni preporucujes suncanje i kupanje.

avatar
Bafana
Saturday, 15.07.2017
17:28

Nije neki talenat? Decko u prvoj jacoj utakmici protiv Reala dao preko 10 poena, ne mogu sada tacno da se seetim i posle toga nije dobio nikakvu priliku , na osnovu cega si zakljucio da nije neki talenat? Ko je veci talenat u njegovom godistu od njega?

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 15.07.2017
15:58

To je trebalo uraditi jos u prosloj sezoni, ali odredjena lobiranja, da ne kazem cak i ucene, prilikom potpisivanja prvog seniorkog ugovora nakon punolestva, su uslovila ostanak veoma mladog i isuvise zelenog Simane kod nas. Nije zeleo da ide putem Gudure, da kroz filijalu FMP-a stekne samopouzdanje, dobije prekopotrebne minute, i krene da se prilagodjava seniorkoj kosarci, gde je uvek prelaz tezak za mnoge nase talente. Potice iz ciste Zvezdaske porodice, oznacen je velikim prospektom, ali to ne treba da znaci da ce uspeti, jer mnogi su nestali, ili da mu se olaksava put, a da pritom on ne ucini svoj deo truda oko toga. Ima ogromne mane u igri, sto je opet i normalno, ali njegovo (ne)zalaganje je problem, psiha, glava, detinjast je dosta....Kazu da je talenat samo 10%, ostalo je ogroman rad, Gudura se strahovito trudio i ubijao trenirajuci, i zato i uspeva. Simanic je krilni centar sa velikim nedostatkom mase, prakticno izgubljen izmedju pozicije 3 i 4. Sa ogromnim hendikepom sto se tice ledjne igre, gde naprosto ima fobiju od reketa, pa pocinje da ispucava trice ko da je omaleni Pulen. Mega je savrsena sredina za njega, mogu da ga razigravaju i trpe do mle volje, da beleze bezbroj potraza, losih poseda, izgubljenih lopti, i da mu budze statisticke kolone koliko god zele...Ako se probudi, baci ozbiljno na posao, iskoristice sansu. Jednostavno, ako je ruza -procvetace!

avatar
Petar Petar
Saturday, 15.07.2017
16:20

Ccc... ccc.. Au brate, ko Gorski vijenac da si analizirao, a ne dva momka kojima je posso da trce za loptom. Slazem se sa tobom da je trebalo ranije da ode.

avatar
mosala1983
Saturday, 15.07.2017
16:27

Не паметуј много. Да не знамо ко је шта је Човке маг да направи полупроизвод, па да поверујем у причу око уцене. Да га није и Тејић уцењивао да дечко код храброг тренера изгуби тј преседи на клупи две године. Најбоњи потез. Мора да игра и да се развија нормчна ствара, е сад што то у звезди није нормално то је друго. Једна ствар ми много боде очи та прича око масе Симанића, па Тејић лоше скаче и сл глупости. Знаш када имаш двадесет разлике и добијену утакмицу а Тејић и Симанић преседе цео меч или одиграју два минута, е то нема везе са скочношћу и масом, то има везе са тренером „храбрим„ и политиком полупроизвода главног и одговорног. Толико о томе. Прочитај прво лепо па коментариши.

avatar
indija durot
Saturday, 15.07.2017
15:51

On ce u nba iz mege a zvezda ce dobiti lepe pare..ipak,meni se ovo ne svidja..kao ni ovaj sto vodi megu i sto utice na spisak reprezentacije tako sto odgovara svoje igrace da igraju za repku..