Zvezda: "Gospodski do titule!"

Autor: Beta Beta
petak 19.06.2015.
01:01
Izvor: Beta

U Crvenoj zvezdi presrećni posle prekida Partizanove dominacije. Očekivali osvajanje šampionata!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je jako srećan posle osvajanja titule prvaka Srbije, a kapiten crveno-belih košarkaša Luka Mitrović kazao je da je ponosan što je deo ovog tima.

"Neću da kažem da nismo očekivali ovo na početku sezone i da je ovo iznenađenje, jer su očekivanja uvek velika, ali nikom ni na kraj pameti nije bilo da ovako uspešna može da bude. Sada kada smo i poslednjim peharom završili sezonu, mogu da kažem da smo uradili veliki posao. Sezona je bila naporna, ali smo sve to izneli kao prava ekipa. Bili smo gospoda i na terenu i van njega. Presrećan sam i ponosan, ne zato što sam kapiten, već zato što sam parče ovog tima", rekao je Mitrović novinarima.

On je kazao da je tim posle osvajanja prethodna dva trofeja govorio da nema vremena za radovanje, ali da će sada svakako proslaviti sve titule.

"Imamo sastanak već sutra ujutru...Zaslužili smo odmor i da se proslavi ova titula: Svima nama posle dugačke sezone je potrebno da se isključimo od svega i od košarke. Svima će nam odmor dobro doći, a zaslužili smo i da proslavimo", rekao je Mitrović.


Dejan Radonjic

Radonjić je kazao da je utakmica bila očekivano teška, ali da nema šta da zameri svojim igračima. Zvezda je pobedila sa 58:54 i tako slavila sa 3:0 u finalu plej-ofa Super lige.

"Očekivao sam težak meč. Partizan je odigrao sjajno, taktički se odlično pripremio i mi smo loše odgovorili na to. Trebalo je vremena da se priviknemo na to i odigramo odličnu odbranu po ko zna koji put ove sezone. Nije bilo idealno, ali u 80. utakmici u sezoni ne mogu da uputim ni jednu kritiku svojim igračima. Meč je bio sa maksimalnim pristupom, Partizan je pokazao veliku želju", rekao je Radonjić.

On je kazao da je tim bio izuzetno motivisan da osvoji titulu.

"Mi smo u tri meča bili bolji od njih i u ta tri duela i na kraju dođemo do titule. Bili smo izuzetno motivisani da postanemo još jedan prvak države. Naravno da je ambicija svih nas bila da Zvezda posle 1998. bude državni prvak i da se prekine taj dugačak niz slavlja Partizana, 13. za redom. Za mene možda i dodatno interesantno jer taj poslednji pehar pre dominacije Partizana sam imao priliku da držim u svojim rukama, tako da je to još veće zadovoljstvo", rekao je Radonjić, koji je bio član šampionskog tima Budućnosti iz 2000. godine.

Radonjić je bio srećan i malo opuštenije je pričao sa novinarima, kojima se izvinio što je na konferenciju došao u bermudama i majici, rekavši da mu je sve ostalo bilo mokro.

"Izdržali smo sve udare ove sezone, a nijedan poraz nas nije poremetio, kao što se mislilo, a možda i očekivalo. Bili smo jači posle svakog meča. Treba reći i da smo igrali bez reprezentativca (Stefana) Jovića, a Bobi (Boban Marjanović) je za mene junak ovog finala. On je sa povredom sa kojom drugi igrači ne bi igrali ni jedan meč - odigrao sva tri. On nam je sa takvom povredom pomogao. A ja znam kroz šta sam prošao od kada sam došao", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je ranije govorio da stalno misli o košarci, a posle novinarskog pitanja da li će se sada odmoriti, odgovorio je negativno.

"Sutra u 11.00 imamo sastanak, a posle toga odmah počinjemo rad i planiranje šta i kako dalje, što je takođe košarka, tako da ću tek tamo negde oko 1. avgusta možda malo manje da razmišljam o košarci. Možda", rekao je Radonjić.

Na pitanje da li ostaje u Zvezdi i sledeće sezone, kratko je odgovorio: "Sutra počinju razgovori. Želja postoji. Videćemo".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav
Friday, 19.06.2015
15:58

Ove sezone je sve uzeto....lepo... Svaka cast momcima!

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 19.06.2015
10:56

Radonjic moze i mora da izraste u velikog trenera, samo mu dajte mir i tisinu, bez pritiska, bice on veliki trener, a vec ima iza sebe trofeje...

avatar
drzavni projekat ope
Friday, 19.06.2015
09:00

Vrhunac gospodstva je bio onaj kos na kraju trece cetvrtine. Sekund posto je cetvrtina zavrsena. Jos pregledan snimak. :)

avatar
Friday, 19.06.2015
12:06

Vrhunac gospodstva je bilo priznavanje kosa Andricu poslije blokade Kalinica kad je sudjena silazna putanja! Ako vidis dobro vidio bi da ni blizu silazne nije bilo. Sudije su pogrijesile za Partizan i za Zvezdu tako da....

avatar
Friday, 19.06.2015
23:00

Pa ako su pogrijesili pogrijesili su, kao sto ti rece greske se desavaju!

avatar
drzavni projekat ope
Friday, 19.06.2015
13:07

Da se pogresi moze uvek i o tome ne pricam. Gresaka je bilo i bice. Ne moze da se pogresi kada se gleda usporeni snimak. Svi smo videli da je kos postignut po zavrsetku cetvrtine samo TROJICA SUDIJA NA USPORENOM SNIMKU NISU.

avatar
Samo CZV
Friday, 19.06.2015
01:06

Gospoda bili,gospoda ostali!!