Zvezda ga se ne plaši - Čović traži da Ataman dođe!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.01.2015.
19:43
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom zatražio prijem kod srpskog premijera Aleksandra Vučića, sa molbom da se treneru Galatasaraja dozvoli da doputuje u Srbiju. U suprotnom, Zvezda bi mogla da pretrpi ozbiljne posledice.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Posle dva startna poraza u Top 16 fazi Evrolige, ekipu Crvene zvezde sada očekuje meč koju su posle tragedije u Istanbulu svi želeli da izbegnu.

Ipak, razvojem događaja u prvoj fazi Evrolige, došlo se do novog susreta crveno-belih sa Galatasarajem, ali će do tog meča neke stvari morati da budu razjašnjene, kako bi sve proteklo bez novih incidenata.

Jedna od njih je i da li će trener kluba iz Istanbula Ergin Ataman moći da doputuje u Srbiju, posle svojih ''zapaljivih'' izjava, a zatim i odluke predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da ga proglasi ''nepoželjnim'' u našoj zemlji.

Posle svega se Ataman izvinio i Zvezdi i srpskom narodu, ali još nije izvesno da li će odluka srpskih vlasti biti promenjena.

S tim u vezi, ali i zbog ostalih bitnih detalja oko organizacije predstojeće utakmice visokog rizika, predsednik Zvezde Nebojša Čović zatražio je danas prijem kod premijera Vučića.

''Crvena zvezda nema nijedan razlog da se plaši Galatasaraja ni sa Atamanom, ni bez Atamana. Zvezda želi da preuzme potpunu odgovornost za organizaciju utakmice, zajedno sa našim državnim organima, i da pokaže svu svoju hrabrost i snagu, i da se izdigne iznad ovakve situacije, da izbegne sve moguće komplikacije koje bi mogla da izazove Evroliga, koja nam je dopisom skrenula pažnju da u Beogradu neće biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača.

Kao i što na utakmici kada budemo igrali u Istanbulu neće biti dozvoljeno prisustvo naših navijača. Želimo da organizujemo ovaj meč kao i svaki drugi, u Areni, sa publikom. Niko nam nije ograničio publiku, ali je postojala opasnost da, ako trener Galatasaraja ne bude mogao da dođe, situacija može da se iskomplikuje do te mere da se igra van Srbije. Nama to ne odgovara''
, poručio je Čović.

Kompletnu izjavu predsednika Crvene zvezde Telekoom možete da pogledate u priloženom snimku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan
Saturday, 10.01.2015
21:00

Ma ako je vec rekao da je persona non grata tako treba i da ostane.Sta sada sto postoji mogucnost da FMP igra van zemlje sad treba to da se povuce i da se on kao izvini i nikom nista.Meni samo nije jasno kako je moguce da vaterpolo mec Partizana i Galatasaraja bude bez navijaca Partizana a ovaj kosarkaski mec ce biti sa navijacima? Gde je tu logika? Ne zaboravimo ono u Pazaru gde se nasim navijacima zabranjuje odlazak i prisustvo utakmici a potom kaznjavanje Pazara tacno toliko da zvezda igra na praznom stadionu koji je najteze gostovanje.