Zvezda - Društveno odgovorni klub

Autor: Darko Mitrović
subota 28.03.2015.
15:32
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom nastavlja sa svojim društveno-odgovornim poslovanjem, ovog puta u saradnji sa Evroligom i Specijalnom Olimpijadom Srbije

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

''One Team'' je društveno-odgovorni projekat koji u poslednje tri godine sprovodi Evroliga koja je prepoznala značaj koji klubovi širom Evrope imaju na lokalne zajednice. Upravo uz pomoć klubova Evroliga je želela da kroz sportske aktivnosti na što je moguće bolji način u društvo integriše osobe sa fizičkim i intelektualnim smetnjama u razvoju.

Od ove sezone Crvena zvezda Telekom uzela je svoje aktivnije učešće i  kreiranjem akcije pod nazivom Lerning2Play – ''Kroz igru učimo''.

Cilj je da se podigne svest o probelmu velikog broja nepismenih u Srbiji i ljudi koji imaju samo osnovno obrazovanje i da naravno podigne svest o boljoj i uspešnijoj društvenoj integraciji osoba sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Celokupnu akciju zdušno su podržali Telekom Srbija, IDEA i Evro-Giunti.

''Projekat će se sastojati iz tri nivoa. Prvi nivo će biti baziran na obrazovanju, drugi nivo na košarkaškim treninzima, a treći je onaj koji je poenta celog ovog projekta – da košarku iskoristimo kako bismo sve ovo mogli da integrišemo. Na tim treninzima ćemo imati košarkaške vežbe i praktične stvari, a cilj je da kroz igru obrate pažnju na edukaciju i obrazovanje.

Poslednji deo će biti organizovan 9. maja u dvorani Basket siti gde ćemo organizovati festival sporta i gde će se okupiti sva deca koja učestvuju u projektu, kao i ambasodori i promoteri. Mislim da ćemo uživati u tom sportskom danu. Ovaj projekat obuhvata ukupno 64 osobe rasprostranjene u pet gradova u Srbiji - Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Pirotu i Čačku'',
izjavio je, između ostalog, direktor marketinga Zvezde Filip Sunturlić.

Ambasador i promoter ovog projekta je Zvezdin kapiten Luka Mitrović.

''Veoma mi je drago da Crvena zvezda u kontinuitetu podržava akcije humanitarnog karaktera i siguran sam da ćemo tako nastaviti i ubuduće. Kroz neka prethodna druženja sa učesnicima Specijalne olimpijade uverio sam se koliko im naše provedeno vreme sa njima znači i koliko ih čini srećnim, tako da obećavam da ćemo u svoje i ime mojih saigrača učiniti da podržimo svaku akciju ovog tipa kako bi se napredak ovog projekta nastavio.

Moje je samo da kažem da ćemo učiniti sve kako bi se učesnicima Specijalne olimpijade pomoglo u njihovom napretku'',
poručio je Mitrović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke