Zvezda demantuje: ''Nije bilo sukoba sa Žandarmerijom!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.02.2015.
00:13
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Posle jučerašnjih, doduše nezvaničnih informacija o sukobima navijača Crvene zvezde sa pripadnicima niške Žandarmerije, Zvezda se danas oglasila zvaničnim saopštenjem u kome demantuje da je došlo do bilo kakvih sukoba.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Saopštenje Crvene zvezde Telekom tim povodom prenosimo u celini.

''Iako su brojni mediji objavili da je pre početka polufinalne utakmice Kupa Radivoja Koraća u Nišu između Partizana i Crvene zvezde došlo do sukoba između pripadnika Žandarmerije i Zvezdinih navijača, kao klub primorani smo da demantujemo takve natpise.

Naime, sukoba između navijača Crvene zvezde i pripadnika Žandarmerije nije bilo niti u gradu, a ni na ulazu u dvoranu Čair. Manjih problema bilo je u parku Svetog Save, ali to nije bio incident širokih razmera i u meri u kojoj su to pojedini mediji pokušali da predstave. Nadamo se da će prave razloge za taj manji incident nadležni organi objektivno sagledati, u smislu da se slični bespotrebni problemi ne bi ponavljali u budućnosti.

Shodno odgovornosti koju nose i značaju koji imaju, mediji bi u tom duhu trebalo i da se ponašaju, jer nije dobro da se na bilo koji način podstiče nasilje. Podgrevanje takve atmosfere nije dobro, jer bi u interesu svih trebalo da bude pokušaj da se smanje tenzije i da se ne propagira nasilje.

Takođe, moramo da naglasimo da su se navijači Crvene zvezde primereno ponašali u dvorani Čair tokom utakmice, da nisu ubacivali bilo kakve predmete na teren i da nisu koristili pirotehnička sredstva i da su sve vreme navijali fer i sportski. Sve to je postignuto uz odličnu koordinaciju sa pripadnicima svih bezbednosnih službi, organizatorima turnira, uprave kluba, ali i samih navijača.

KK Crvena zvezda Telekom ovom prilikom želi da se zahvali pripadnicima Žandarmerije, ali i svim ostalim policijskim snagama koji su svoj posao odradile veoma profesionalno. Još jednom se u praksi pokazalo da je uz maksmilanu koordinaciju i angažovanje svih učesnika moguće organizovati ovakav meč visokog rizika bez problema. Upravo iz tog razloga ne vidimo potrebu da se mediji bave bilo kakvim senzionalizmom, bez obzira na to koliko takvi natpisi uvećavaju tiraže. Jer, mediji su jedan od ključnih faktora za normalizaciju odnosa u srpskom sportu'', kaže se u Zvezdinom saopštenju.

Ne propustite