Zvezda - Da se nasilje zauvek iskoreni!

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.01.2015.
14:39
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Uoči predstojećeg susreta sa Galatasarajem, Crvena zvezda Telekom pridružila se inicijativi Evrolige da se pomenuta utakmica iskoristi kao prilika da se pošalje poruka da NASILJU NEMA MESTA U SPORTU!

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle tragičnih događaja jesenas u Istanbulu, gde je ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković, utakmica između Zvezde i Galatasaraja koja je na programu u petak u Beogradu, karakteriše se kao visokorizična.

Naravno, svima je cilj da ovoga puta sve protekne bez nekih novih incidenata, da se smire tenzije, a beogradski crveno-beli žele da ovom utakmicom u ''Kombank Areni'' pošalju snažnu poruku protiv nasilja u sportu i da meč sa Galatasarajem protekne u još jednom sećanju na tragično nastradalog Marka Ivkovića.

''Sećanjem na Marka, koji je ubijen u Istanbulu 21. novembra 2014. godine treba da pošaljemo snažnu i zajedničku poruku da se takav tragičan događaj više nikad i nigde ne ponovi u budućnosti.

Jedan od osnovnih postulata sporta je da zbližava i usrećuje ljude. Zato je sport, a posebno košarka, mesto za uživanje koje nudi i mogućnost da se u potpunosti pokaže strast prema voljenom timu.

Ipak, sva ta strast i ljubav treba da se iskazuje uz maksimalno poštovanje protivničkog tima i njegovih igrača i navijača. Rivalitet bi morao da ostane samo na terenu, dok navijači treba da podržavaju svoje omiljene klubove i igrače na takav način da ne vređaju ili na bilo koji način ponižavaju igrače ili navijače protivničkog kluba.

Za nasilje nema mesta u sportu. Zato Crvena zvezda Telekom osuđuje svaki vid nasilja, bilo da se radi o fizičkom ili verbalnom, i protiv toga će se odlučno boriti sa željom da se nasilje zauvek iskoreni iz košarkaških dvorana i košarke uopšte.

Utakmica protiv Galatasaraja je za sve navijače mogućnost da čitavom svetu pokažu odgovornost i dokažu da su najbolji time što će zdušno podržavati svoj voljeni klub pesmom i dlanovima ali i pokazujući poštovanje prema protivničkom klubu, igračima i navijačima u duhu fer-pleja'', kaže se u današnjem saopštenju Zvezde.

S tim u vezi, klub apeluje na navijače da se ponašaju fer i sportski i da svako pojedinačno da svoj doprinos borbi protiv nasilja u sportu.

''KK Crvena zvezda još jednom apeluje na sve svoje navijače koji budu prisustvovali utakmici protiv Galatasaraja da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava i bez uzvikivanja bilo kakvih uvredljivih parola na verskoj ili nacionalnoj osnovi. Samo na taj način svaki pojedinac daće svoj doprinos u borbi protiv nasilja i učiniti mali korak kako bi se tragični događaji izbegli u budućnosti'', zaključuje se u saopštenju KK Crvena zvezda Telekom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke