Zvezda blista ove sezone, ni Dule Vujošević nije ravnodušan!

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.01.2017.
09:25
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Trofejni trener Partizana progovorio o igrama aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige, koji ove godine impresionira sjajnim rezultatima.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Iako je tokom boravka u Partizanu (pre)često vodio polemike sa prvim čovekom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem, Dušku Vujoševiću to nije prepreka da danas oda priznanje svom kolegi Dejanu Radonjiću na klupi Zvezde i njegovim igračima na svemu onome što su uradili od početka tekuće sezone.

Aktuelni trener Limoža, naravno, i dalje pomno prati dešavanja u srpskoj košarci, a Zvezdine fenomenalne igre ove sezone je iskreno pohvalio u intervjuu za ''Blic'', uz opasku da uvek razdvaja ''način na koji je taj klub postavljen i kako se takmiči''.

''Ovo što radi ekipa koja je prošla čitavu tu situaciju van sportskih faktora, maksimalno dobro koristi. Stvarno dobro igraju, svaka im čast! Tim i stručni štab su za svaku pohvalu. Momci igraju sa velikom borbenošću, imaju sistem igre kako u napadu tako i u odbrani. Vidi se kolektiv, dobro su utrenirani'', objašnjava Vujošević.

Zna i da ga je u međuvremenu Dejan Radonjić pretekao po broju pobeda u ABA ligi, i to je mirno prihvatio.

''Doći će neki treći trener koji će prestići njega. Tako vam je to'',
kaže Vujošević.

Partizan je od njegove najveće radosti, u poslednjih par godina postao bolna rana, zbog načina na koji je smenjen. Naravno, prati dešavanja, ali mu je i dalje teško da prihvati da se crno-beli takmiče u marginalnoj FIBA Ligi šampiona. Ipak...

''Kada je već u takvoj poziciji, bolje da pobeđuje nego da gubi. Makar i na tom nivou'',
kaže Vujošević.

O svom sadašnjem klubu Limožu kaže da trenutno nema ekipu sa velikim potencijalnom za veće domete u ligi kakva je francuska, a što se tiče promene na čelu KSS, Predragu Daniloviću je poželeo mnogo sreće...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

59 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 10.01.2017
11:08

Ja e znam zasto.ste se uhvatili toliko za Duleta?!Covek je u Francuskoj,vodi tim koji je bio prvak Evrope..Zasto ga povezujete sa nekim timom koji traje 3-4 godine i njiegovim rezultatima?!nPisite malo o Mihailu Uvalinu,Zmagi Sagadinu,Sakoti,Pesicu,Iliji Kovacicu...

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 10.01.2017
11:44

Zato što je dao izjavu i oni su je samo preneli da vidimo a tebi ako se ne sviđa odstupi sa sajta i pucaju kompleksi

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 10.01.2017
17:26

Ma on je dao izjavu na pitanje koje su mu oni postavili..nA cska je njega zvao i ponudio mu ugovor,a ne Dule njih!nDule je prvi evropski trener u istoriji koji je sa jednim evropskim timom pobedio jedan nba klub na americkom tlu pa se ti od muke ujedi za du...nDule jednostavno nije imao srece tada jer su mu u ekipi igrali starci lengdon i holden,smodis povredjen,gordon iz cibone povredjen,marjanovic drvo,a posle drvo i u novogordu,litvaniji,radnickom,proigrao u megi kod milojevica. nDule je cska uzeo milione o kojim ti mozes da sanjas,jer su raskinuli ugovor koji su oni ponudili Duletu i zato Dule nije odmah preuzeo Partizan,vec je Vlade Jovanovic vodio tim do kraja sezone.

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
12:31

Hajde, oteraj ga!

avatar
gosfkcz
Tuesday, 10.01.2017
11:56

A nije ti smetalo kada je u sred veceri u kojoj je taj tim ostvario spektakularnu pobedu u EL glavna vest iz sveta kosarke ovde bila kako je vas guru dobio centra?? Da li je to bila najbitnija vest te veceri??

avatar
Black&White
Tuesday, 10.01.2017
11:07

Prof. Vujosevicu svaka ti je bila uvek na mesto ... Sve sto si govorio se i desilo ... Prosto ne mozes danas nista ako nemas politicka ledja... Ovo što radi ekipa koja je prošla čitavu tu situaciju van sportskih faktora, maksimalno dobro koristi. Msm da si ubo srz po ne znam koji put ! Ne ocekuj da te postuju Delije.... Bio si sportskim uspesima mnogo ZAO prema njima da si im ugasio klub... Znamo da im je drzava preko noci obrisala sva dugovanja...Malverzacija onda kluba 2u1 gde FMP ne moze niko da zabrani kako da se zove itd...svasta se tu radilo.. Ti kao sportski trener nisi mogao da se boris i nosis sa time...Sigurno nije bilo prijatno to gledati...NIkada nije bio ovakav odnos...Oni ce pricati Tadic ovo ono..Gepekovanje i slicne budalastine... A i tad su imali vise para od nas.. Ne spominjemo Rakocevica,Kari Pesic,Milana Gurovica..Da ne nabrajam ...Bilo je tu vrlo skupih poznatih igraca...!Dok ti prof. si od totalnih Anonimusa i klinaca si pravio svetske igrace ... Da Partizan nije morao svake sezone da menja po celu ekipu ... Imali bi mnogo vise titula prvaka Evrope !!! Hvala ti Generale na svemu !! Ti si simbol Partizana... Pravi sportski lav !!! Svi Grobari su uvek bili i bice uz tebe !!!

avatar
Red blood
Tuesday, 10.01.2017
13:45

Krenuo sam da citam,pa sam se smorio..nJedno pitanje za tebe.Ali pokusaj biti realan.Ja prihvatam to sto si napisao..ali..zar taj isti Partizan do dolaska Covica nije imao tu istu zaledjinu u vidu drzave?

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 10.01.2017
23:00

Pa procitaj malo bolje..Naveo sam gagica,kecmana,rasica a to su neki levi igraci koji su u Partizanu proigrali i postali rep.a sto nisu u nekom drugom klubu?!nPerovic je dosao iz beopetrolai postao rep u Partizanu,ali i zvezda je za klipu platila 250 000 ili 300 000 € pa sto on to nije postao?!Partizan je doveo Krstica iz Sloge pa postao rep,a zvezda radivojevica,dragojlovica takodje iz sloge pa sto nisu postali rep?!nJednostavno znam mnogo igraca i odakle su dosli,a znam i istoriju Partizana i Zvezde pa pitaj sta te zanima za strance i budzete i pojacanja tipa 350 000€ obestecenje bosni za kikanovica i milosevica,roberts i stiven markovic iz olimpijakosa,gurovic,sakota,pero antic..

avatar
Red blood
Tuesday, 10.01.2017
18:05

Igore Dimitrijevicu..napisao sam da pokusate biti realni.nZasto nisi naveo ime bar jednog stranca?nNisi naveo ime skoro nijednog naseg reprezentativca,a vecina su bili Partizanovi igraci.nKoliki je bio Partizanov fond a koliki Zvezdin?nIskreno da ti kazem,zabole me i za Vujosevica i za Covica..i za igre van terena.nUzivao sam gledajuci Partizan u Evroligi onda,kao sto uzivam gledajuci Zvezdu sada.nI mogu ti reci da mi je mnogo bolje nego vama,jer nemam te stege mrznje koje me truju..uzivam u KOSARCI.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 10.01.2017
17:00

Imao je u vidu Sinoveca,besovica,djekica,pesakovica,aleksandra mitrovica,vranjesa,veselog sa 17 godina,rasica,bozica,kecmana,zarka rakocevica,bezbradice,gagica...

avatar
babaroga
Tuesday, 10.01.2017
15:31

Nije! Imao je sve od drzave. Svaku mrvicu su bili otimali po svaku cenu ne gledajuci kome bi ta mrvica ostala. Nije njima bio cilj unistiti Zvezdu vec unistiti kosarku uopste i biti jedini. Papiri jasno govore: Zvezda je u trenutku njihovog najveceg uspeha kako oni kazu a to je pobeda od +41 imala budzet 550k. Oni sada, u trenutcima najgorim u sopstvenoj istoriji opet po njihovim recima imaju budzet od preko 2m. I necu da trosim baterije vise uludo, svi to odlicno znaju.

avatar
Čeki
Tuesday, 10.01.2017
15:01

Super odgovor. Kad su vladali 13 godina sve je bilo super cak je i on govorio da je to dobar rad sa igracima dobra skola itd. A onda kad se sve drma opleti neke gluposti hipnotisi navijaca i onda kao Zvezda lopov, politika itd.

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
14:16
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 10.01.2017
11:06

Realno je sve kazao nisam ovo očekivao od njega ali dobro

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
11:19

Jesi li siguran da se slazes bas sa svime sto je izjavio? :-D

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
20:02

Nemoj ti mene da pitas za godine, lako je izracunati koliko imam ako sam sve ispite dao u roku. Iznesi argumente u vasu odbranu umesto sto mene pitas, razumecu to sto pises, na to sam mislio...

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
19:57

Siguran sam, i nemoj da krenem u potragu, nalupacu te bre za sve pare ako te pronadjem:-D Nikad nisam rekao da imam 27, a nisam ni blizu 40-te.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 10.01.2017
19:38

Je l' si ti siguran da si ti pravnik uopste? I to da si pre 10god zavrsio, buduci da si jednom prilikom izjavio da imas tipa 27? A ako si skoro stigao pred vrata 4 decenije zivota, a pritom si i neki pravnik, onda ti imas jedan OGROMAN problem. Konsultovao sam se sa pravnicima, i sa raznim ljudima koji znaju sta pricaju, poznaju ove oblasti, znam za razne slucajeve, tako da sam dobio jaka uverenja da je sve u potpunosti cisto povodom slucaja Zvezde. Reci ti nama lepo, ako znas iole nesto, sta je Brend i kako se sprovodi fransizing sa pravne tacke gledano? I na kraju, i pritom podjednako vazno pitanje, -ZASTO je sve u redu kod slucaja Rangersa a nije u slucaju Zvezde? da nije zbog vasih kompleksa mozda? Bazel i Fiorentina itd su stari slucajevi za koje sam nacuo, ovo je najsveziji za Rangers, koji sutra moze uzeti titulu i upisati u svojoj istoriji, svoju 55-tu, kako je kod njih sve u redu i evropski sud to priznaje da sve osvojeno ide u korist kluba Rangersa, a ovde se bunite u vezi Zvezde, placete i kukate na svim vestima zbog toga...Ili si slagao coveka ovde, ili imas strasan problem sa znanjem, iz navedene pravne problematike pogotovo.

avatar
Red Star
Tuesday, 10.01.2017
12:21

Nije dobro procitao :)

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 10.01.2017
11:45

Slažem se za ovo u vezi Zvezdine igre ostalo me ne zanima šta ima da kaze

avatar
Dr_znate_koji
Tuesday, 10.01.2017
11:04

Kako da ne cestita kad je svestan i sam svog trenerskog neznanja. Ima veci budzet od Zvezda a muci se u nejakoj Francuskoj ligi.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 10.01.2017
11:12

Baz zato sto nema trenersko znanje,proglasen je za najboljeg trenera Evrope 2010.nPrijatno.

avatar
ipak smo mi PRVI
Tuesday, 10.01.2017
16:31

Pa i Radonjic je vec 4 puta proglasen za najboljeg trenera kola u ovih 16 kola.Pa to nista ne znaci.Sta je uradio u CSKA najgora sezona(to jeste dio sezone.Posto je smenut da drugi cupa klub iz blata) Nije uspio ni grupu EL da prodje ekiba bila u donjem delu tabele.Sta sad radi u Limozu nista ima jedan od najveci(a u stvari najveci budzet)od 7 m evra i rezultati ocajni.Sta je uradio u Rep. Nista jedno veliko nista

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Tuesday, 10.01.2017
11:40
avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
11:28
avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
11:15

Hoces li prestati vise?

avatar
Dr_znate_koji
Tuesday, 10.01.2017
10:53

Zao mu je sto igraju FIBA a on je tu organizaciju podrzao pa je to partizan kostalo A licence svojevremeno.

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
11:54

I pravilno smo tada izabrali, druga je stvar sto je budalartomeu sujetan i zlopamtilo, pokvaren coveculjak kao i tvoj gazda. Inace, ko je tad mogao da zna kako ce se razvijati stvari, mi smo se odlucili da podrzimo vaseg i naseg coveka boru stankovica! Pricas o periodu od pre vise od deceniju i po, niko nije dalekovid, ko moze da kaze sta ce se desiti i za godinu-dve, a ne u tolikom intervalu. I obustavi vec jednom ovakva pisanija, apelujem na tebe.

avatar
Bato C.
Tuesday, 10.01.2017
10:45
avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
10:36

Nije ni Dejan Milojevic, nema tu niceg spornog. A sa kime to persona vodi polemike sad kad Duleta vise nema, znam da ga sanja, ali da li taj bas i na javi mora (i dalje) da ispoljava svoje frustracije iako mu niko od nasih vise ne uzvraca na prozivke, a trebali su da mu odgovore jednom za svagda?! Molim vas, nikad ovde nije ni bio problem u Dusku Vujosevicu, to je jasno kao beli dan.