Zvezda bez Sofa dobila prvo poluvreme u Valjevu, Mekel odličan

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 26.10.2015.
21:48
Izvor: Sportske.net

U Valjevu se igra poslednja utakmica sedmog kola ABA lige. Prvo poluvreme nagoveštava neizvesnu borbu do samog kraja.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Zvezda je u Valjevo doputovala, kako se i najavljivalo, bez snažnog centra Sofoklisa Skorcijanidisa, ali sa novajlijom Kvinsijem Milerom u ekipi.

Ipak, trener Radonjić u prvom poluvremenu nije pružao priliku svom novom igraču, a posle prvih 20 minuta igre rezultat je 35-31 u korist Crvene zvezde Telekom.

Pred oko 1.500 gledalaca, ekipa Metalca je bolje ušla u meč i vrlo brzo stekla je čak deset poena prednosti - 12:2 posle trojke Maleševića u trećem minutu.

Ali, ovu seriju domaćina prekinuo je Gal Mekel svojim trojkom, što je bio početak Zvezdine serije od 16:2, za vođstvo gostiju od 18:14 početkom druge deonice.

Tek tada su košarkaši Metalca uspeli da uzvrate, Rakićević je pogodio trojku za ''hvatanje priključka'' i do kraja prvog poluvremena se vodila uglavnom ravnopravna borba.

Valjevci su uglavnom imali blagu prednost, ali je Zvezda uspevala da uzvrati i u samom finišu ovog dela igre je poenima Simanića i Tejića sa linije penala uspela da napravi novi preokret i na odmor ode sa četiri poena viška.

Tokom prvog poluvremena, ubedljivo najbolji u ekipi Metalca bio je majstorović sa 15 postignutih poena, dok je Zvezdu predvodio Mekel sa 13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav
Monday, 26.10.2015
23:48

Sta je sa skokom u odbrani?

avatar
Dm23
Monday, 26.10.2015
23:08

Drago mi je sto ne moram gledati Sofoa,ali kad vidim Tomsona i Nastica nije mi dobro,golobradi Simanic i Guduric su izmislili kosarku za njih!