Zvanično - Zvezda u Evroligi, Partizan u Evrokupu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 27.06.2016.
21:10
Izvor: Sportske.net

Šampion i vicešampion Srbije predstavljaće našu zemlju u Evroligi i Evrokupu tokom naredne sezone, potvrđeno je večeras od strane ECA (Euroleague Commercial Assets).

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Četrdeset klubova iz trinaest različitih zemalja uzeće učešće u najkvalitetnijim košarkaškim takmičenjima "Starog kontinenta" u sezoni 2016/2016, potvrđeno je večeras na sajtu Evrolige.

Evroliga će u nastupajućoj sezoni biti igrača u nešto drugačijem formatu od onoga što smo do sada imali prilike da gledamo, pa će tako 16 klubova igrati u ligaškom sistemu "svako sa svakim" u 30. takmičarskih kola.

Osam najboljih iz ligaškog dela sezone obezbediće plasman u plej-of, a potom će biti organizovan klasičan fajnal-for.

Srbiju će u nastupajućoj evroligaškoj sezoni predstavljati Crvena zvezda Telekom koja je učešće u elitnom takmičenju obezbedila već plasmanom u finale ABA lige.


Evo kompletne liste učesnika:

Evroliga 2016/2017

Učešće Galatasaraja u Evroligi još uvek je pod znakom pitanja jer osvajač Evrokupa mora da dostavi dodatnu dokumentaciju koju je zatražio menadžment "Euroleague Commercial Assets".

Danas je potvrđen i spisak učesnika Evrokupa u sezoni 2016/2017 i to je svakako nešto što je košarkaška Evropa sa nestrpljenjem iščekivala ako znamo šta se sve događalo u prethodnih nekoliko meseci.

Srbiju će u Evrokupu predstavljati Partizan NIS koji se vraća na evropsku scenu posle godinu dana pauze, pa sada ostaje da se vidi hoće li reagovati KS Srbije koji je najavio suspenzije klubova koji se odluče za igranje u Evrokupu.

U narednoj sezoni timovi će biti podeljeni u četiri grupe od po šest učesnika, a u TOP 16 fazu Evrokupa plasiraće se po četiri prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Predstavnici ABA lige, pored Partizana, biće još Olimpija iz Ljubljane, Cedevita i Budućnost, a evo i svih ostalih učesnika i mogućih rivala crno-belih.

Evrokup (2016/2017): AEK (Grčka), ALBA Berlin (Nemačka), Budućnost VOLI (Crna Gora), Cedevita (Hrvatska), Dinamo Sasari (Italija), Trento (Italija), Bilbao Basket (Španija), Bajern Minhen (Nemačka), Kantu (Španija), Ređo Emilija (Italija), Hapoel Jerusalim (Izrael), Gran Kanarija (Španija), Himki (Rusija), Lijetuvos Ritas (Litvanija), Lokomotiva Kubanja (Rusija), Nižnji Novgorod (Rusija), Partizan NIS (Srbija), Ulm (Nemačka), Zelena Gora (Poljska), Mursija (Španija), Unikaha (Španija), Union Olimpija (Slovenija), Valensija (Španija), Zenit (Rusija).

Žreb za Evrokup biće održan 7. jula u Barseloni, a evo OVDE ste mogli da čitate o tome šta čeka Partizan ukoliko ponovo bude podela na Zapadnu i Istočnu konferenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 28.06.2016
14:22

Evroliga jaca nego ikad. Prosle godine je bila slaba ali sad se vracaju Makabi i Oly a i Darusafaka i Efes nece biti ni malo naivni. Evrokup pojacan za Ruse i Spance tako da ce i tu biti evroligaskih duela.

avatar
nikjam
Monday, 27.06.2016
23:48

Nikad jaci Evrokup. Nisam siguran da Partizan moze ista ozbilno da napravi u ovom takmicenju, ali i samim ucestvovanjem mogu samo da dobiju,nemaju sta da izgube. Napred Partizan!

avatar
Nemanja K Xavi
Monday, 27.06.2016
23:09

Tezi je sistem evrolige u odnosu u proslu godinu, ali Covic... Napred zvezdoooooooooooooo!!!

avatar
Fair Play
Monday, 27.06.2016
21:32

Evrokup izgleda super. Ekipe nisu naivne, ima dosta i poprilicno jakih i velikih imena. Dosta ekipa iz Spanije sto raduje. Evroliga po navici, skup najboljih ekipa evrope a ovaj novi sistem zvuci sjajno.