Zvanično - Satoranski je "Čarobnjak"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.07.2016.
13:40
Izvor: Sportske.net

Češki košarkaš Tomaš Satoranski ozvaničio je selidbu u redove NBA franšize iz Vašingona koja ga je pre četiri godine izabrala na draftu.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Reprezentativac Češke Republike Tomaš Satoranski (201 cm, 24) karijeru nastavlja u Vašington Vizardsima koji su četiri godine nakon drafta na kojem su ga izabrali iskoristili pravo da ga dovedu u svoje redove.

Dve sezone provedene u Barseloni pomogle su Tomašu Satoranskom da stasa u ozbiljnog igrača pa je ovog leta prihvatio ponudu Vizardsa i otisnuo se "preko bare".

"Jako smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo Tomaša u naše redove pošto smo tokom prethodnih godina pratili njegov razvoj u Evropi. Uneće novu energiju u tim i poslužiti nam na pozicijama pleja i beka šutera" rekao je predsednik Vašingrona Erni Granfeld.

Momak rođen u Pragu draftovan je 2012. godine od strane Vašington Vizardsa kao 32. pik a nakon toga je dve sezone proveo u Sevilji da bi potom nastavio da se usavršava u Barseloni.

U prethodnoj sezoni Tomaš Satoranski je prosečno beležio 10.7 poena i 4.3 asistenije u ACB ligi, odnosno 9 poena i 4.2 asistencije na 29 odigranih utakmica u Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke