Zvanično - Šampion VTB lige dobio mesto u Evroligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 29.02.2016.
15:10
Izvor: Sportske.net

Predstavnici VTB lige prihvatili su ponudu Đordija Bertomeua pa ćemo tako od naredne sezone u Evroligi gledati i šampiona regionalne lige istočne Evrope.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Prvi čovek najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi boravio je prethodnog vikenda u Moskvi gde je sa čelnicima VTB lige dogovorio da pomenuto takmičenje dobije "B" licencu za učešće u Evroligi.

Đordi Bertomeu predložio je čelnicima VTB lige da šampion tog takmičenja u naredne tri godine ima garantovano mesto u grupnoj fazi Evrolige, što su predstavnici regionalne lige istočne Evrope sa zadovoljstvom prihvatili.

To znači da ćemo šampiona VTB lige u naredne tri sezone gledati u reorganizovanom formatu Evrolige, a ukoliko titulu u VTB ligi bude osvajao moskovski CSKA mesto u evropskoj eliti preuzimaće vicešampion zbog toga što "Armejci" već imaju potpisan ugovor sa Evroligom.

Pored toga, dogovoreno je da VTB liga u naredne tri godine ima po tri predstavnima u Evrokupu, drugom po kvalitetu košarkaškom takmičenju u Evropi.

To znači da već sada imamo spisak od 14 sigurnih učesnika novog formata Evrolige, pa ostaje da se vidi da li će jedno od dva preostala mesta otići u ruke Crvenoj zvezdi Telekom ili će Evroliga ponuditi "B" licencu ABA ligi, odnosno šampionu tog takmičenja.

Za sada se zna da će u narednoj evroligaškoj sezoni imati 11 klubova sa "A" licencom, šampion VTB lige, osvajač Evrokupa, pobednik kvalifikacija za EL, a spekuliše se da će pozivnica otići u ruke Darušafake.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Loading...
Monday, 29.02.2016
19:22

Razumem da jedan Zalgiris dobije A licencu,imaju istoriju ajde,ali Darusafaka? Pare cine cuda!

avatar
.
Monday, 29.02.2016
16:24

Predlažem čelnicima €€€L da pozivnice dele klubovima sve do finala, a u finalu neka prozovu šampiona dok bi rezultati utakmica bili računati čisto radi nekog prestiža i satisfakcije. Tako čelnici €€€L ne bi morali da se muče i stalno menjaju pravila, menjaju žreb pred sam početak, daju zadatke sudijama kako bi skrojili kostur €€€L!