Zvanično - Paskval na klupi Panatinaikosa

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.10.2016.
23:13
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Panatinaikos okončao je potragu za novim trenerom, pošto je večeras ozvaničeno da je dugogodišnji strateg Barselone Ćavi Paskval preuzeo ekipu iz Atine.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Jedan od najpoznatijih aktivnih košarkaških stručnjaka u Evropi preuzeo je u subotu ekipu Panatinaikosa i tako započeo novu eru u svojoj karijeri.

Nakon više od deset godina provedenih u Barseloni Ćavi Paskval (44) je prihvatio izazov i dogovorio saradnju sa grčkim Panatinaikosom koji je nakon debakla u derbiju Atine smenio Argirisa Pedulakisa.

Ćavi Paskval je već doputovao u Atinu i parafirao ugovor na tri sezone a sutra će uživo posmatrati svoj novi tim koji se u okviru 3. kola grčkog šampionata sastaje sa Korobiosom.

Osvajač prestižne nagrade "Aleksandar Gomeljski" koju kolege dodeljuju najboljem treneru u jednoj evroligaškoj sezoni u svom CV-u ima još mnogo značajnih odrednica.

Novi trener Panatinaikosa je sa Barselonom osvojio sve što se osvojiti može i pod time podrazumevamo titule u Evroligi (x1) i ACB ligi (x4), te trofeje u Kupu Kralja (x3) i španskom Superkupu (x4).

Vatreno krštenje na klupi Panatinaikosa Ćavi Paskval će imati u trećem kolu Evrolige protiv Brose Basketa, a vrlo brzo će i naša Crvena zvezda mts na megdan atinskim "Zelenima" jer je duel šampiona Srbije i Panatinaikosa zakazan za 28. oktobar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke