Zvanično - Kosovo primljeno u FIBA!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.03.2015.
22:23
Izvor: Sportske.net

Međunarodna federacija košarkaških asocijacija (FIBA) ozvaničila je u petak prijem Košarkaškog saveza takozvane države Kosovo u punopravno članstvo.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Početkom godine pojavile su se nezvanične informacije da FIBA planira prijem Košarkaškog saveza takozvane države Kosovo u svoje punopravno članstvo što se u petak uveče i dogodilo.

Na zvaničnom sajtu Međunarodne federacije košarkaških asocijacija (FIBA) večeras je saopšteno da je Košarkaški savez međunarodno nepriznate države Kosovo postao 215. član tog udruženja.

Ovakva odluka doneta je na zasedanju Izvršnog komiteta FIBA u Ženevi kojem je prisustvovao i predsednik Košarkaškog saveza samoproklamovane države Kosovo Erold Belegu.

Košarkaškom savezu takozvane države Kosovo tako je otvoren put za učešće u zvaničnim takmičenjima pod okriljem FIBA i FIBA Evropa a ostaje da se vidi hoće li KSS reagovati na bilo kakav način.

Podsećamo da je ovakva odluka FIBA bila očekivana pošto je Međunarodni olimpijski komitet pre samo nekoliko meseci primio takozvanu državu Kosovo u svoje članstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak