Zvanično - Italijanski klubovi se vraćaju u Evrokup

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 20.03.2017.
18:24
Izvor: Sportske.net

Predstavnici italijanskih košarkaških klubova doneli su u ponedeljak odluku da od naredne sezone svako može da bira koje evropsko takmičenje želi da igra.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Sezona u kojoj smo bili svedoci raskola između ECA i FIBA dovela je do toga da mnogi klubovi koji su želeli da igraju u Evrokupu usled ucena promene odluku i nastupe u FIBA Ligi šampiona.

Što se tiče italijanske košarke, odnosno tamošnjih klubova, od naredne sezone svako će imati pravo da, na osnovu plasmana u ligi, bira koje evropsko takmičenje želi da igra.

Predstavnici klubova doneli su u ponedeljak odluku da Italija ponovo ima predstavnike u Evrokupu što znači da je FIBA izgubila bitku na "Apeninima".

EA7 Olimpija iz Milana ima višegodišnji ugovor sa ECA i s toga će ostati jedini italijanski predstavnik u Evroligi, ali će tamošnji klubovi moći da računaju na najmanje dva mesta u Evrokupu.

Tri mesta biće rezervisana za klubove koji žele u FIBA Ligu šampiona, a radi se na tome da se u dogovoru sa ECA izdejstvuje još jedno mesto u Evrokupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 20.03.2017
20:55

Legenda kaze da navijaci jednog napacenog kluba se i dalje nadaju da ce Fiba pobediti, i evo samo sto nije.....pricao sam jos pre par godina kakav ce biti ishod citave situacije, i sve se tako i desilo....pokusace Fiba ponovo...i opet ce izgubiti....a ovi gore navedeni ce se opet nadati....niste ni svesni u sta se kosarka pretvara, i kakva se velicanstvena revolucija tu desava....kad bi samo znali...pozicije kakve su...dalekosezne posledice na buduci raspored snaga....polako ali sigurno, sve se desava kao sto sam govorio...

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 21.03.2017
17:23

Istorija kaze da su jednom klubu legende Sale Djordjevic, Pedrag Danilovic, Vlade Divac,... a drugom klubu Nebojsa Covic. Svako ima svoje legende

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 22.03.2017
00:41

Vase najvece sportske legende ste se odrekli (Zoran Moka Slavnic) zbog Nebojse Covica, o cemu vise da pricamo

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 21.03.2017
20:44

Zna se koje su nase sportske legende, a koje su legende kao likovi u javnosti, koji su ucutkali i stavili tacku na odredjena spinovanja, i koji nisu dozvolili da se sire lazi o necijoj cistoci i svetosti, dok svi drugi kao su suprotnost tome...u visokim krugovima sve se zna....dokaz vase pameti jeste to, sto ne kapirate sta znaci legenda i sportska legenda.....

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
20:05
avatar
Vanja Grubač
Monday, 20.03.2017
19:46

Sad kad ih FIBA kazni...kako samo nas?Ma nemoguće.