Zvanično - Hadar se povukao, Makabi traži novog trenera

Autor: Nikola Miloradović
petak 16.12.2016.
13:33
Izvor: Sportske.net

Bilo je nagoveštaja da bi Izraelac mogao da napusti klupu Makabija nakon poraza od Zvezde, sada je sve i ozvaničeno.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

"Ponos Izraela" će dobiti trećeg trenera ove sezone, kako je doskorašnji strateg Remi Hadar odlučio da se povuče sa mesta šefa struke.

Danas je bilo najave da bi mogao da ostane bez posla, ali je sada potvrđeno da je izraelski strateg sam zatražio da napustio klupu tima iz Tel Aviva.

"Nakon utakmice u Beogradu zamilio sam menadžment da budem otpušten sa mesta glavnog trenera Makabi Tel Aviva", reči su Hadara u zvaničnom saopštenju kluba.

"Shvatio sam da nisam u stanju da donesem timu potrebne promene. Odluku sam doneo teška srca i shvatio sam da je to pravi odraz stepena moje odgovornosti za rezultate. Uprava i vlasnik su me podržavali na najbolji mogući način, i na tome želim da im se zahvalim. Želim da se zahvalim i svom osoblju, Lioru, Timu i Regevu na profesionalizmu i saradnji", stoji u saopštenju izraelskog kluba.

Sada kreće potraga za novim strategom, koji bi mogao da izvede skupoceni tim Makabija na pravi put.

Jasno je da će klubu trebati trener sa velikim autoritetom, koji je neophodan kako bi se izvuklo najbolje iz velikog broja zvezda koje se nalaze u redovima tima iz Tel Aviva.

Kao jedan od potencijalnih kandidata da nasledi Hadara, pominje se bivši trener minhenskog Bajerna Svetislav "Kari" Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke