Zvanično - Barsa se pojačala na 'jedinici'

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.11.2016.
19:24
Izvor: Sportske.net

Španski košarkaški klub Barselona angažovao je u utorak plejmejkera Aleksa Renfroa koji u katalonsku prestonicu stiže iz minhenskog Bajerna.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pisanja šapnskih medija o mogućnosti da se Aleks Renfro preseli u Barselonu pokazala su se tačnim, pošto je katalonski sastav u utorak potvrdio da je sa dosadašnjim članom minhenskog Bajerna dogovorena saradnja do kraja tekuće sezone.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Barselone, iskusni plejmejker stiže u klub kao slobodan igrač pošto su čelnici Barse i Bajerna napravili takav dogovor.

Barselona se odlučila za Aleksa Renfroa (30, 191 cm) jer ima iskustvo igranja u Španiji, pošto je u sezonama 12/13 i 13/14 branio boje Valjadolida i Baskonije.

Radi se o Amerikancu sa bosanskim pasošem koji od 2009. godine igra u Evropi, pa će mu Barselona biti deseti jubilarni klub na "Starom kontinentu".

Podsećamo da Barselona ima ogromnih problema sa povredama igrača zbog čega se očekivalo da Katalonci angažuju pojačanje na poziciji plejmejkera, a izvesno je da će roster dodatno biti proširen.

Aleks Renfro je u prethodnoj sezoni odigrao 34 utakmice u dresu Bajerna i prosečno beležio 9.9 poena i 5 asistencija po meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke