Zubac: "Jokić je primer kako Milojević radi sa centrima"

Autor: Beta Beta
sreda 17.02.2016.
12:10
Izvor: Beta

Novi košarkaš Mega Leksa Ivica Zubac, jedan od najtalentovanijih mladih hrvatskih igrača, rekao je da veruje da je dolazak u ekipu iz Sremske Mitrovice pravi potez u njegovoj karijeri i dodao da ga raduje saradnja s trenerom Dejanom Milojevićem.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Ivica Zubac (18), visok 215 centimetara, igra na poziciji centra. Prethodnih dana u Hrvatskoj se dosta spekulisalo o njemu, jer je napustio Cibonu i pristupio Cedeviti, međutim, Košarkaški savez Hrvatske doneo je odluku da mora da se vrati u matični klub koji više nije želeo da ga ima u timu.

"Nemam dilemu da je Mega u ovom trenutku najbolje rešenje za mene, kada mi je pravnim putem onemogućeno da nastupam za Cedevitu u Evroligi. Došao sam u klub koji iz sezone u sezonu raste i afirmiše veliki broj igrača. Za svakog mladog košarkaša privilegija je da bude deo Mega Leksa", rekao je Zubac za klupski sajt.

Talentovani hrvatski košarkaš apostrofirao je značaj saradnje sa Dejanom Milojevićem, jer veruje da bi trener Mega Leksa mogao da mu pomogne da postigne isto što i Nikola Jokić.

"U Megi imam vrhunske uslove za rad, a to je upravo ono što mi treba. Takođe, svima je poznato da trener Dejan Milojević izvanredno radi sa centrima, a najbolji primer za to je svakako Nikola Jokić, koji je prošlog leta direktno iz Mega Leksa otišao u NBA", dodao je Zubac.

On je sinoć odradio prvi trening s novim timom, a danas je individualno radio s kondicionim trenerom Markom Ćosićem. Zubac će se u četvrtak na kratko vratiti u Zagreb, a ekipi će se ponovo priključiti u ponedeljak.

"Atmosfera u ekipi je izvanredna. To se osetilo već na prvom treningu. U takvom ambijentu, sjajno je raditi. Svi momci u ekipi su me odlično prihvatili, kao da se već dugo znamo. Približnih smo godina, tako da je među nama od starta krenula da se gradi odlična hemija. Svi ljudi u klubu su mi posvetili maksimalnu pažnju kako bih se što prijatnije osećao i veoma sam im zahvalan na tome", kazao je Zubac.

On je dodao da mu je želja da u Megi da "što više napreduje".

"Siguran sam da ću u Megi dobro da treniram, a to je prvi i osnovni uslov da napredujem. Učiniću sve da igrama, odnosom prema radu i obavezama, pomognem Megi da pobeđuje i ostvari što bolje rezultate", rekao je Zubac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke