Zrno razuma - Novac od kazne porodici Marka Ivkovića

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.05.2015.
17:19
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Jednoglasnom odlukom predstavnika klubova na Generalnoj skupštini Evrolige u sredu je prihvaćen predlog koji je KK Crvena zvezda Telekom izneo sredinom tekuće sezone.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Predstavnici klubova koji su u tekućoj sezoni uzeli učešće u Evroligi u sredu su doneli jednoglasnu odluku da predlog KK Crvena zvezda Telekom bude usvojen.

Reč je o inicijativi koju je srpski predstavnik pokrenuo nakon neosnovane kazne koju je Evroliga izrekla na račun crveno-belih nakon tragedije koja se dogodila u Istanbulu.

Nezavisni disciplinski sudija tada je kaznio KK Crvena zvezda Telekom sa 50.000 evra zbog incidenata koji su se dogodili pred utakmicu 6. kola grupne faze sa Galatasarajem.

Ispred dvorane "Abdi Ipekči" 21. novembra ubijen je navijač Crvene zvezde Telekom Marko Ivković a disciplinski sudija je doneo neshvatljivu odluku da novčano kazni i srpski klub.

Pravda je donekle zadovoljena današnjom odlukom koja je donesena na Generalnoj skupštini Evrolige održanoj u Istanbulu.

Predstavnici klubova doneli su jednoglasnu odluku da novac koji je Zvezda morala da plati na ime kazne bude prosleđen porodici stradalog mladića.

To znači da će porodici Marka Ivkovića biti uplaćeno 50.000 evra što svakako nije nešto što će uspeti da nadoknadi nenadoknadiv gubitak ljudskog života.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke