Žreb za Rio - "Orlovi" u petom šeširu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.03.2016.
17:15
Izvor: Sportske.net

Pobednik kvalifikacionog turnira u Beogradu smešten je u peti šešir uoči žreba za sastav grupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije tek treba da overi plasman na Olimpijske igre, ali će u petak saznati ko će joj biti rivali u Rio de Žaneiru ukoliko uspešno okonča kvalifikacije.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) u četvrtak je obelodanila sastav šešira uoči žreba za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru koji je zakazan za petak od 15 časova i 30 minuta.

Reprezentacije koje su ranije izborile olimpijske vize razvrstane su u šest šešira od po dve selekcije, a njima su pridodati i kvalifikanti odnosno timovi koji će svoja mesta u Rio izboriti početkom jula.

Pobednik kvalifikacionog turnira u Beogradu smešten je u peti šešir, zajedno sa selekcijom Litvanije, što znači da "Orlovi" neće moći da se sastanu sa tom reprezentacijom ukoliko se plasiraju na Olimpijske igre.

Druga dva kvalifikanta smeštena su u šešir broj šest što znači da oni takođe neće igrati u istoj grupi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a evo kako izgleda sastav šešira:

Rio Sesiri
Foto: fiba.com

Šeširi su formirani na osnovu kvaliteta i geografskih parametara, pa tako prilikom žreba neće moći da se dogodi da Brazil bude svrstan u grupu u kojoj se nađu dve selekcije iz Amerike.

Reprezentacije će na sutrašnjem žrebu biti razvrstane u dve grupe (A i B) od po šest selekcija a plasman u četvrtfinale obezbediće po četiri prvoplasirana tima.

Podsećamo da će reprezentacija Srbije početkom jula igrati kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre i samo u slučaju da ga osvoji obezbediće nastup u Rio de Žaneiru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Domazet
Thursday, 10.03.2016
19:12

Lagano cemo grupe proci

avatar
Rastkoole
Thursday, 10.03.2016
18:29

USA,Venecuela,Kina,Australija,Srbija,Francuska najidealnije za nokaut fazu

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 10.03.2016
19:04

nemoj bas Francusku, moze neka druga iz tog sesira...

avatar
Djordje Vukicevic
Thursday, 10.03.2016
19:40

Da prodjemo mi prvo kvalifikacije. Tako smo se spremali i za finale sa Spancima proslo leto, pa smo odigrali kriminalno polufinale i dobila nas nikad slabija Litvanija, od koje smo realno i u onakvom sastavu, minimum 10 razlike bolji.