Žreb za Eurobasket - Svi beže od Saletove Srbije!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 27.09.2014.
18:49
Izvor: Sportske.net

Uspeh koji je košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila na minulom Mundobasketu doveo je do toga da niko od domaćina predstojećeg Eurobasketa ne želi "Orlove" za rivale. Prvi su sa megdana "pobegli" Hrvati i Francuzi.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Fantastični rezultati koje je košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila na Mundobasketu u Španiji rezultirali su osvajanjem svetskog srebra ali i nečim što se zove vraćanje poljuljanog ugleda u svetu košarke.

O tome da Srbiju rivali posle srebra u Španiji gledaju drugim očima najbolje govori podatak da domaćini predstojećeg Eurobasketa ne žele "Orlove" u svojoj grupi.

Do žreba grupa za predstojeći Eurobasket ostalo je još nešto više od mesec i po dana a FIBA je već sada dozvolila organizatorima da odaberu po jednog protivnika u svojoj grupi.

Hrvatska je kao organizator jedne od grupa odabrala Sloveniju iz drugog šešira čime je automatski izbegla duel sa Srbijom koja je takođe smeštena u isti šešir u koji i "Zmajčeki".

Slično su postupili i Francuzi koji su "pikirali" Finsku iz drugog šešira čime je postalo jasno da naše zapadne komšije i aktuelni Evropski prvaci pošto - poto žele da izbegnu duele sa Đorđevićevom Srbijom u grupnoj fazi takmičenja.

Ako se uzme u obzir da je Nemačka odabrala Tursku za rivala, a Letonija komšijsku Litvaniju, jasno je da će žreb naknadno poslati Srbiju u jednu od te dve grupe. Da li ćemo u Nemačku sa Turcima ili u Letoniju sa Litvancima, biće poznato 15. novembra.

Šeširi:

1. Hrvatska, Francuska, Litvanija, Španija
2. Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska
3. Grčka, Letonija, BiH, Turska
4. Italija, Poljska, Belgija, Makedonija
5. Nemačka, Izrael, Češka, Gruzija
6. Rusija, Holandija, Island, Estonija

Posle svega rečenog jasno je da konstatacija kako Srbija ponovo postaje košarkaška velesila nije puka fraza već ima uporište u konkretnim činjenicama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke