Žoc: "Sudije manje greše u NBA"

Autor: Boban Filipović
subota 04.06.2016.
13:49
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji trener Evrolige smatra da bi Evropa trebalo da usvoji neka pravila koja važe u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Željko Obradović je ubeđen da bi suđenje bilo podignuto na viši nivo kada bi arbitri češće pregledavali sporne situacije.

"Ljudski je grešiti, ali sada postoje mehanizmi da se svaki previd ispravi. U NBA ligi sudije gledaju svaki potez posle utakmice, a vidite i sami da tokom finala proveravaju na snimcima svaku spornu situaciju.

Nadam se da će ta praksa uskoro biti primenjiva u evropskoj košarci jer je to dobra stvar."
istakao je sprski trener.

Fenerbahče je pod Žocom ove sezone osvojio turski kup, izgubio finale Evrolige od CSKA, a trenutno u finalu turskog plej-ofa vodi sa 1:0 u seriji u pobedama protiv Anadolu Efesa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Saturday, 04.06.2016
16:55

U NBA ne sviraju korake, za najveca imena sviraju faulove i kad jesu i kad nisu. Okrecu se na obe noge kako zele, trce po nekoliko koraka sa loptom. To je smejurija i pravljenje rugla od ove prelepe igre. Ja vise volim da gledam Evroligaske utakmice. Finale NBA je nesto drugo, sad pricam o regularnom delu i pocetku plejofa.

avatar
Gigi Datome
Saturday, 04.06.2016
23:16

To da se tolerisu koraci i da se nekad sude faulovi samo na osnovu imena na dresu je istina. Ali kosarka se igra zbog plejofa a ne da bi se cela sezona svela na 40min. na F4. To je najvece sranje kod Evrolige, sto se igra cela sezona da bi se kad se dodje do polufinala sve zbuvalo u 2 dana, umesto da se tad igraju serije bar na 3 pobede i onda finale na 4. Jos Bartomeu izjavljuje da bi to bio korak u nazad?!

avatar
3x3
Sunday, 05.06.2016
03:52

U pravu si, ali vise drazi ima kad jedan mec odlucuje celu sezonu, ma koliko to nepravedno bilo. Svima svaka cast koji su dosli na F4, a za dalje treba i malo srece, da su raspolozeni najbolji igraci itd. Da se igra na 3 dobijene, finale bi se znalo mnogo ranije, a kad je jedna utakmica, iznenadjenje je moguce sto je gledaocima i najinteresantnije. To je bar neko moje vidjenje situacije. Liga njihova je potpuno besmislena kad se igra 82 utakmice ili koliko vec. Posle 40 se zna ko igra dalje, a ko ne i onda imamo situaciju gde je 40-tak utakmica maltene revijalno. Vidi se koji tim ima stvarno kvalitet, a koji ne i bude dosadno sve do druge runde plejofa. Jedino interesantno bude da se pogleda top10 poteza i slicno, utakmice cele bas i ne.

avatar
Djordjo COYG
Saturday, 04.06.2016
13:50

Ovo mu je jedna gluplja u NBA skorro pa nista ne sviraju

avatar
Stefan Lazović
Saturday, 04.06.2016
14:26

Ne treba ni da sviraju, evropska kosarka tolko je usporena zbog toga da vise gledamo sudije kako masu rukama, slusamo pistaljke i gledamo slobodna bacanja.