'Žoc' ribao igrače, ribanje urodilo plodom

Autor: Boban Filipović
četvrtak 28.04.2016.
20:58
Izvor: Sportske.net

Fenerbahče je slabo otvorio utakmicu protiv Trabzonspora, ali su nakon žustre intervencije sa klupe stvari došle na svoje mesto.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

U 27. kolu turskog šampionata košarkaši Fenera su upisali 21. prvenstvenu pobedu pošto su kao gosti savladali Trabzonspor rezultatom 95:77.

Učesnik fajnal-fora Evrolige je leženo ušao u meč, nakon prvih deset minuta igre imao zaostatak od šest poena, a trener Željko Obradović je tokom tajm-auta u ranoj fazi utakmice pobesneo i dobio svoju prepoznatljivu 'ljubičastu' boju lica, izdrao se na svoje pulene i poručio im da bi trebalo da ih bude sramota...


Ova discipinska mera najtrofejnijeg stručnjaka Evrope je urodila plodom, Fenerbahče je u drugom periodu napravio preokret, na veliki odmor otišao sa prednošću od sedam poena i u drugom poluvremenu rutinski proveo meč kraju.

Omaleni plejmejeker Bobi Dikson aka Mihamed Ali je bio najefikasniji kod pobednika sa 18 poena, a dvocifreni su bili još kapiten Melih Mahmutoglu sa 18, Ekpe Judo sa 14, Điđi Datome i Pero Antić sa po 12 i Nikola Kalinić sa 10 poena.

Kalinić je uz 10 poena imao po 2 skoka i asisetncije za manje od 13 minuta u igri.

Bogdan Bogdanović je postigao samo tri poena, nije mnogo ni forsirao, pogodio je jedinu trojku koju je šutnuo, imao jedan promašaj za dva, ali je posle Koste Sluksasa (7 pts, 7 as) bio najbolji asistent tima sa 6 uspešnih dodavanja, uz to je skupio i 5 skokova za 26 minuta provedenih na parketu.

bogdan

U taboru poraženog domaćina blistao je Dvajt Hardi Junior sa 33 poena uz sedam ubečanih trojki iz osam pokušaja!

Na tri kola pre kraja regularnog dela sezone, Efes i Fener su poravnati na vrhu tabele, ali Efes ima prednost zbog boljeg međusobnog skora. Trabzonspor je ovim porazom izgubio sve šanse da se plasira u plej-of.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke