Žo dobija konkurenciju, Denver uzima Jokića!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.05.2015.
23:00
Izvor: Sportske.net

Najkorisniji košarkaš nedavno završene sezone u ABA ligi na leto će se preseliti u NBA ligu gde će zadužiti dres Denver Nagetsa, piše "Denverpost".

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

Mnogi mladi igrači stekli su afirmaciju nastupajući za timove iz ABA lige a čini se da su Denver Nagetsi svatili da u regionalnoj Jadranskoj ligi stasavaju fantastični mladi košarkaši na koje treba obratiti pažnju.

Prethodnog leta Nagetsi su na draftu pokupili Jusufa Nurkića koji je kao 16 pik odabran od strane Čikago Bulsa. Ispostavilo se da je Denver napravio dobar posao pa je poučen time rešio da se ponovo okrene jednom od najboljih igrača ABA lige.

Ovoga puta u pitanju je najkorisniji pojedinac upravo završene sezone u regionalnom šampionatu. Centar Mega Leksa Nikola Jokić (20) bio je 41. pik druge runde prošlogodišnjeg Drafta a kolumnista "Denverposta" tvrdi da će Srbin na leto završiti u Denveru koji ga je i birao.

U tekstu koji predstavlja osvrt na promene u ekipi Denver Nagetsa centralno mesto dobio je upravo Nikola Jokić čiji su kvaliteti potkrepljeni statističkim podacima iz minule sezone u ABA ligi.

Kristofer Dempsi navodi da centar Mega Leksa imao visok košarkaški "IQ", te da i pored svoje visine i pozicije na kojoj igra ima odličan procenat u šutu van linije 6.75.

Nikola Jokić je u minuloj sezoni prosečno beležio 15.4 poena i 9.3 skokova uz 3.5 asistencija po utakmici.


Bude li se preselio u Denver Nikola Jokić će pojačati konkurenciju na unutrašnjim pozicijama na kojim igraju Žofri Lovernj i Jusuf Nurkić, bivši košarkaši Partizana i Cedevite.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Christian Rosenkreutz
Friday, 08.05.2015
11:34

Ha ludnica, Kolorado navija za Partizan!

avatar
Mustang
Friday, 08.05.2015
00:00

za tu poziciju bi trebalo malo misica, inace nema sta tamo da trazi.. Ili da jos vise poboljsa sut ali ce tamo biti tanak u odbrani bas zbog fizicke snage

avatar
Nikola Nikola
Friday, 08.05.2015
06:52

Zavist je čudo.

avatar
Mustang
Friday, 08.05.2015
17:35

samo kazem ono sto mislim.. Zao mi je sto je Jokic usao u probleme sa licnim greskama u finalu Kupa mozda bi bila uzbudljiva zavrsnica.. Ali mislim da nije jos za NBA ali moze da proba..